icon

Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg werd in 1988 geboren in Woudenberg en groeide op in Nuenen (dichtbij Eindhoven). Thijs is cabaretier en speelt momenteel zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Kom nou maar gewoon’ door het hele land. In 2014 studeerde Thijs af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. Een jaar later won hij de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.
Met regelmaat verzorgt Thijs de wrap-up voor de afsluiting van diverse bijeenkomsten.

In 2016-2018 speelde Thijs ruim 70 keer zijn eerste programma ‘Er mag gedanst worden’. Hierin vertelde Thijs het verhaal hoe hij met toeval in een activiteitencentrum belandt en dat niemand zag dat hij daar niet thuis hoorde. In zijn tweede programma probeert hij na eerdere mislukte pogingen nu echt de ander te begrijpen.

In 2018 ontving Thijs het Stijgend Applaus Stipendium, deze prijs is voor jonge cabaretiers waardoor zij zich nog beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen.

In 2017 was Thijs columnist bij ‘Frits!’, de stadsglossy van Eindhoven.

Thijs heeft een opleiding sociaal werk afgerond, stage gelopen bij de gemeente (MVO beleid), bij een kinderopvangcentrum (ook nog een paar jaar gewerkt) en in het onderwijs. Pedagogiek, sociaal werk, zorg en welzijn en onderwijs zijn thema's waar hij zeker met plezier en vertrouwen uit de voeten kan. Verdere interesses liggen bij natuur, scouting en sport (voetbal, hardlopen en boksen).
Hij toert samen met zijn hond Poco door het land.

Buitenlandse projecten:
– Regieproject in Nicaragua: Romeo en Julia bewerkt met jongeren - 2013, 2 maanden
– Regieproject in Nicaragua: Kerstvoorstelling gemaakt met kinderen - 2013, 2 maanden
– Theaterproject in Bosnië-Herzegovina: 10-daags theaterproject ‘Kidsfestival’ - 2007 en 2009

  • Thijs van de Meeberg - bedrijfsoptreden
   Theoretische intro en start 'Columns schrijven' voor literatuurdag op het Eckartcollege, 12-02-2020

   Prettige samenwerking, zowel met het bureau Humor Werkt als met Thijs van de Meeberg. De opdracht voor leerlingen van 4 havo was een introductieles 'Columns schrijven'. Leerlingen waren geïnteresseerd. Het theoretische deel had korter gekund. Over de praktische uitvoering waren leerlingen het meest enthousiast. Later op de dag wordt hun concentratie minder en praktisch werken geeft dan de hoogste leeropbrengst. We hebben de cabaretier Thijs van de Meeberg niet aan het werk gezien. We zagen alleen de columnist. Volgende keer gaan we onze lessenopzet iets wijzigen zodat leerlingen van beide kwaliteiten wat meekrijgen. Het bureau Humor Werkt is nauwkeurig, komt afspraken na en is zeer makkelijk en snel benaderbaar. Kortom: heel professioneel en aanbevelenswaardig!

   Reviewscore ***8***

   J. Uphoff
  1) Wie is Thijs van de Meeberg?
  8 maart 1988 geboren (dus was bij het Europees kampioenschap), opgegroeid in Nuenen (vlakbij Eindhoven) en woont nu in 's-Hertogenbosch. Studeerde Sociaal Cultureel Werk en daarna afgestudeerd aan de Koningstheateracademie. In 2015 won ik de jury- en publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival en tour in 2018 tot en met 2020 met mijn tweede avondvullende voorstelling 'Kom nou maar gewoon'.

  2) Waar moet jij om lachen?
  Waardenberg en De Jong, vet lompe, vrolijke humor. Ronald Goedemondt lijkt van een andere planeet met ontzettende goede grappen en ik ben iets te eng fan van Henry van Loon.

  3) Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  Nou ja, die mensen van hierboven. Maar ik ben cabaret gaan kijken omdat ik Brigitte Kaandorp op tv zag. Zij heeft natuurlijk goede humor, met een beetje wanhoop, tragiek, traagheid en ondertussen super hoopvol.

  4) Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Ik moest een wrap-up doen na een hele dag met bankmensen van verschillende banken. Zij kregen een spoedcursus 'woekerpolissen afsluiten'. Met rollenspellen en tips uit de zaal 'hoe krijgen we deze mevrouw op één lijn met haar man in dit gesprek?'. Ik dacht 'oei… wat kan ik hier wel of niet over zeggen, wat doe ik hier… dit is toch fout?' ik vond mijn eigen gewetensnood erg grappig en maakte de wrap-up tot een succes, was spannend!

  5) Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)optreden dan jijzelf?
  Ik zal eens bij Humor Werkt collega's gaan kijken

  6) Waar ken je de dames van Humor Werkt van?
  Via de Cabarestafette, een mooie succesformule van drie cabaretiers op één avond in bijna alle theaters in Nederland.

  7) Dit wil je nog kwijt
  Je mag altijd bellen! En check de sociale media

  Thijs van de Meeberg over 'HUMOR WERKT':
  'Het leukste aan Humor Werkt is dat ik zelf op plekken kom waar ik anders nooit zou komen, mensen leer kennen die ik anders niet was tegen was gekomen en over thema’s praat die helemaal nieuw zijn. Het fijnste aan Humor Werkt is dat het maar voor een (middag)dagje is.'