icon

Theo van Duren

Theo van Duren

Theo van Duren werd in 1956 geboren in het Brabantse dorpje Reek om het schildersbedrijf van zijn vader over te nemen. Ging derhalve naar Sint Lucas in Boxtel om daar meesterschilder te worden, probeerde het vervolgens een jaar of vier maar kwam er tijdig achter dat het voor iedereen beter was om iets anders te gaan doen.

Dat werd een studie Nederlands in Nijmegen. Ontmoette zowat gelijker tijd een mooie Française, trouwde er mee en kreeg drie kinderen. Begon na zijn studie als scenarioschrijver, wat niet helemaal lekker liep, waarna hij als tekstschrijver aan de slag ging bij een reclamebureau.
In 2008 besloot hij om met een PowerPointpresentatie over de ongelooflijke slechtheid van de natuur, deel te nemen aan het cabaretfestival Cameretten. Tot verbazing van de jury haalde hij de finale. Sindsdien is hij de directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds. Daarnaast schrijft hij columns voor weekblad Arena en Torpedo Magazine.

In 2013 was hij medeoprichter van Vereniging Herindelen Landerd, die in maart 2014 de raadsverkiezingen glorieus won.

‘Het is een man met wie je veel lol kunt hebben. Een fantastische verteller, goed voor een avond dikke pret. Scherp van geest, bij vlagen vilein. Levensgenieter en vrijbuiter. Zijn handelsmerk: tegendraads zijn, dwars, eigenwijs. Niets neemt hij klakkeloos voor waar aan. Hij is de koning van de omkering.‘ (Brabants Dagblad)

  • Theo van Duren - De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   BFBN 100 jaar, 15-09-2022

   We hebben een geweldig feest gehad en de satire van Theo paste daar uitstekend bij. Sommige van zijn grappen zijn 'op het randje' en werden niet door alle gasten geapprecieerd, maar hij had veel lachers op zijn hand.

   A. Houtman
  • Theo van Duren - De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Studiedag Betoniek, Stutech en Stubeco., 12-02-2020

   Na een aantal erg inhoudelijke sessies, zorgde de lezing van Theo van Duren voor een ontlading in de zaal. We hebben veel lachende gezichten gezien. Bij sommige eerst verbazing of dit wel echt was, juist erg leuk.

   Reviewscore ***9***

   M. Heijmans Community Manager Beton
  • Theo van Duren - De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   VIP avond Greenworks Academy Apeldoorn., 13-12-2017

   Het was een zeer geslaagde avond. Collega's en klanten hebben genoten van Theo's optreden.

   G. Hospers, Adjunct Directeur Greenworks
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Afscheid directeur Nationaal Groenfonds, 10-10-2013

   Het optreden van Theo van Duren was geweldig. Ik krijg er alleen maar hele leuke en positieve reacties op. En de stapel posters met het meldpunt overlast dieren op mijn bureau slinkt snel omdat collega’s nog steeds komen vragen om een poster. De afscheidnemende directeur mailde mij dit weekend dat ‘Het Wereld Natuurbestrijdingsfonds hem nog lang bij zou blijven’. Nogmaals hartelijk dank voor het regelen en wellicht tot een volgende gelegenheid.

   Dorit Bouwman, Adviseur communicatie & marketing Nationaal Groenfonds
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Lachen tijdens de lunch, 19-09-2013

   Dit kan alleen maar heel flauw worden, dacht ik nog. De ongelooflijke slechtheid van de natuur… en daar dan een 'lezing' over. Niets was echter minder waar. Drs. Theo van Buren stelde zich voor als de directeur van het Wereld Natuur Bestrijdingsfonds met als logo een platte panda. (...) Mocht je hier en daar een poster treffen van meldpunt overlast dieren binnen het instituut, dan weet je waar die vandaan komt. Met een vette knipoog stellen we ons teweer tegen de natuur en lachend gaan we weer aan het werk.

   Gedeelte uit het verslag van de dag, RIVM Organisatie & Personeel
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   introductie van de nieuwe huisstijl, naam en logo SVO, 14-06-2013

   Het was een fantastische presentatie van Theo! Het viel erg in de smaak en de collegae hadden het er nog over tijdens de bbq. Wil je Theo nogmaals danken voor zijn inzet? Hij heeft het met zoveel enthousiasme gedaan, hij was op hartstikke mooi op tijd en was betrokken bij onze organisatie. Wij maken graag gebruik van jullie diensten voor een volgend evenement.

   Ellen Edelbroek, Directie secretaresse SVO
  • Zeg me wat je eet, en ik zeg je wie je bent
   Sappi Power Talk How to be Creative, 17-05-2013

   Wederom weer een fantastisch optreden van Theo van Duren meegemaakt. Theo gaf ons een update over zijn eerdere optredens over het Wereld Dierenbestrijdingsfonds en Roken & Drinken. Vervolgens eindigde hij met een 'serieuze' lezing over zijn ruzie met Hans & Jessica over de plofkip. We kregen er spontaan buikpijn van. Niet van de kip maar van het lachen...

   Pim van de Velde, Communicatie B¸hrmannUbbens, Proost en Brandt, Velpa
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Kerstfeest Keygene 2012, 18-12-2012

   We zijn allemaal aan het bijkomen van een geslaagd Kerstfeest hier bij Keygene. De presentatie van Theo van Duren viel in goede aarde onder de wetenschappers. De geluiden uit de zaal (veel gelach) zijn een bewijs dat Theoís humor aanspreekt. De poster en de aanstekers die Theo uit heeft gedeeld, is een mooie herinnering hieraan.

   Yvonne Derksen, Keygene
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Themabijeenkomst ROCU, 20-09-2012

   Het was een goede bijeenkomst. Iedereen was ingenomen met het optreden van Theo!

   Jan van der Leest, account en netwerkfunctionaris Veiligheidsregio Utrecht
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Het 20-jarig bestaan van Stadswerk, 10-05-2012

   De bijeenkomst is goed verlopen, de mensen vonden het leuk en het verhaal van Theo paste heel goed bij Stadswerk en de branche waar deze mensen werkzaam in zijn. Geslaagd dus!

   Louise Kok, Accountmedewerker Stadswerk
  • Column
   Jubileumontbijt Mooiland Maasland, 20-03-2012

   Theo heeft vanochtend ruim 100 medewerkers geboeid en op een ludieke wijze de spiegel voorgehouden. Zijn inbreng heeft mede bijgedragen aan een geslaagd jubileumontbijt.

   Martien van Heumen, Manager Onderhoud Mooiland Maasland
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   De Dag van de West-Friese Ondernemer, 27-10-2011

   Ik heb genoten van de invulling: prachtig mooi spektakelstuk als opening, luchtige, spitsvondige lezing door cabaretier: Theo van Duren (...). Wat mij betreft: gefeliciteerd met deze mooi georganiseerde, inspirerende dag!

   Juliette Fermie, Fermie Taaltrainingen Nederlands
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Kunststoffen 2011, 29-09-2011

   Hoe krijg je 400 mensen die aan een gezellig buffet zitten stil en aan het lachen. Laat drs. Theo van Duren als directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds aan het woord over De ongelooflijke slechtheid van de natuur. In onvervalst Brabants wat is dit een hele leuke act!!

   Hans Houdijk, Seminar Manager mikrocentrum
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Sappi Proost Power Talk / How to be Social, 18-03-2011

   Theo van Duren kenden wij al van een eerder event waar hij een hilarische lezing gaf over de ongelooflijke slechtheid van de natuur. Ditmaal ging zijn lezing over de rokende en drinkende burger. Een fantastische 'lezing' waar ook de niet rokende en niet drinkende burger hartelijk om moet lachen! We kijken nu al uit naar het vervolg!

   Pim van de Velde, Communicatie BuhrmannUbbens, Proosy en Brandt, Velpa
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Gemeente Hillegom, 28-01-2011

   Theo van Duren hebben we uitgenodigd om onze uitreiking van de duurzaamheidprijs voor ondernemers op te leuken. Het blijkt een goede keuze te zijn geweest. Theo geeft zijn visie op de ongelooflijke slechtheid van de natuur. Dit op een ontzettend humoristische wijze. Na de bijeenkomst was er nog een netwerkborrel. Iedereen sprak over zijn optreden en hoe leuk dit was.

   Ineke de Haan, bedrijvencontactfunctionaris gemeente Hillegom
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Productschap Vis, 12-01-2011

   De nieuwjaarsbijeenkomst eindigde met een receptie waar het optreden van Theo van Duren ëhet onderwerp van gesprekí was. Een groot succes!! Eenieder verwachtte een zeer serieus verhaal omdat 'verduurzaming' binnen onze sector hÈt thema is. De verrassing van dit luchtige optreden was daarom des te groter. Deze bijdrage zorgde mede voor een geslaagde dag.

   Agnes Leewis, Productschap Vis
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Gemeente Wervershoof, 26-11-2010

   Het uitje was heel geslaagd. De voorstelling van Theo van Duren was heel leuk. Ik heb goede reacties gehoord. Voor mij was het spannend of deze keuze in de smaak zou vallen, maar ik heb alleen positieve geluiden gehoord. En er werd veel gelachen. Hartelijk dank voor de goede bemiddeling.

   Kees Zwakman, Griffier Wervershoof
  • Je doet het voor de gemeenschap
   Loco Enzo, 04-11-2010

   Brabantse humor zonder kapsones!! Theo mag blij zijn dat hij zijn schilderskwast aan de wilgen heeft gehangen en het toneel op is gegaan. Zo zie je maar waar te veel terpentine inademen wel niet goed voor kan zijn. Ben inmiddels aangesloten bij de Bond tegen de dieren en als het maar even kan ga ik Theo weer bij onze events inschnitzelen. Theo, King of Ravenstein (en verre omgeving) Loco Enzo, Roger Schreurs schakelde Theo in tijdens open dag Wijn Verlinden. De rokende en drinkende burger sloot uiteraard perfect aan bij deze gastheer.

   Roger Schreurs, Loco Enzo
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Duurzame Donderdag bij Graphic, Drukkerij Callenbach en AFAS, 27-05-2010

   Theo van Duren zwemt met zijn quasiwetenschappelijke betoog over 'De ongelooflijke slechtheid van de natuur' radicaal tegen de Groene Stroom in... en dat was ouderwets lachen. Zelden hebben we iemand in een zodanig rap tempo zoveel heilige huisjes omver zien trappen. Het WNF, de zieke zeehondjes van Pieterburen, Greenpeace... niets en niemand wordt gespaard. Van Duren draait het perspectief op magistrale wijze om: de natuur wordt niet door de mens bedreigd, maar de mens door de natuur. En hoe! Van Duren's hoogst originele antinatuur argumenten snijden verrassend vaak hout, maar zijn toch vooral erg humoristisch. Een multimediale presentatie waar vaart in zit en die - wat ons betreft - avondvullend had mogen zijn.

   Tom C.M. Wildenburg, directeur Graphic en mede-initiatiefnemer van Duurzame Donderdag
  • De ongelooflijke slechtheid van de natuur
   Proost en Brandt b.v., 29-01-2010

   De bijdrage van Theo van Duren was uitermate goed, we hebben ontzettend om hem gelachen en dat was de insteek.

   Rinus Raaijmakers, Sales Executive

  Theo van Duren over 'HUMOR WERKT':
  'Het bijzondere van Humor werkt Producties zijn Merel en Ilonka. Ze zijn zeer geïnteresseerd in hun artiesten, volgen ze op de voet en komen regelmatig kijken naar een optreden. Met het openbaar vervoer! Dat zegt eigenlijk alles'