icon

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en werkte jarenlang als nachtportier in een ziekenhuis. Hij werd bekend door zijn debuutroman Ik ook van jou (bekroond met het Gouden Ezelsoor). Daarna publiceerde hij vele bestsellers, waaronder de romans Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Harem en Lieve.
Ronald is columnist van bladen als Kijk (over wetenschap en seksualiteit), TopGear (over auto’s), het Algemeen Dagblad (wekelijks over eten) en hij is vaste radiocolumnist van NPO Radio1.

Voor zijn boeken-oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd.

Ronald speelde in succesvolle theatershows samen met Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn, Martin Bril en Bart Chabot, en is regelmatig te gast bij bedrijven, evenementen, festivals, scholen, studentenverenigingen en bibliotheken.

Ronald is getrouwd met de kookboekenschrijfster Mascha Lammes en samen hebben zij drie kinderen. Hij woont en werkt in Utrecht.

  • Lezingen Ronald Giphart
   Floricultura, het seminar van 2019, “Een wereld te leren, 12-06-2019

   Het seminar was geweldig. De klanten waren heel enthousiast en Ronald hield een vlot en bevlogen verhaal. Mooi gedaan!

   D. Hoogeveen, marketingcommunicatie
  • Lezingen Ronald Giphart
   Congres Positieve Psychologie. Thema: Positief Leiderschap., 30-11-2018

   De afsluiting van Ronald ging super, zijn bijdrage is gemiddeld met een 7.9 beoordeeld. Het zegt genoeg dat de zaal op een vrijdagmiddag, met ruim 600 bezoekers, tot op het einde nog helemaal vol zat!

   J. Winkelmolen, Event & webmanager, Kloosterhof Neer B.V.
  • Lezingen Ronald Giphart
   Startersdag Rabobank Utrecht, 17-06-2017

   We trappen af met onze Startersdag, gericht op pré-starters. Het thema is: Van dromen naar ondernemen. Lekker weer en de eerste Utrechtse gay-parade door de grachten. Zouden ze wel komen? De aspirant ondernemers laten zich niet weerhouden.

   Het werkcafé lekker vol, ruim 50 ondernemers laten zich inspireren door Ronald Giphart en zijn visie op ondernemerschap. Zijn rode draad: het is net als een goede chef zijn keuken runt, gewoon proeven en de juiste ingrediënten toevoegen en weglaten. Ondernemen is dus vooral doen en gaandeweg je receptuur bijstellen. Ronald heeft de nodige anekdotes paraat en houdt een enthousiast betoog waarbij de aanwezigen in de zaal vragen kunnen stellen en kunnen reageren op Ronalds vragen.
   We doen dit soort events om in contact met mensen te komen voordat ze al dan niet online een keuze maken voor een bank. Een prima kennismaking. Speciale dank gaat uit naar onze netwerk partners van Administer BV (Administratie, belasting en advies), Kamer van Koophandel, Aruna Gopal en XYMS voor de workshops. ​De workshops worden goed bezocht en met een prima netwerkborrel ronden we de middag af.

   J. Peeters, Teamleider Bedrijven MKB