icon

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en werkte jarenlang als nachtportier in een ziekenhuis. Hij werd bekend door zijn debuutroman Ik ook van jou (bekroond met het Gouden Ezelsoor). Daarna publiceerde hij vele bestsellers, waaronder de romans Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Harem en Lieve. Inmiddels staat hij ook bekend als een van ’s lands beste kookschrijvers. Zijn culinaire stukken, die in dit boek zijn gebundeld, publiceerde hij in het culinaire tijdschrift Foodies en in het Algemeen Dagblad.

Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd.

Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire theatervoorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril, was in 2006 en 2007 te zien. In 2012 ging Giphart samen met Nico Dijkshoorn op tournee met de voorstelling Matennaaiers.
Na het succes in 2016 is hij in 2018 weer samen met Bart Chabot in de Nederlandse theaters te zien.

  • Lezingen Ronald Giphart
   Congres Positieve Psychologie. Thema: Positief Leiderschap., 30-11-2018

   De afsluiting van Ronald ging super, zijn bijdrage is gemiddeld met een 7.9 beoordeeld. Het zegt genoeg dat de zaal op een vrijdagmiddag, met ruim 600 bezoekers, tot op het einde nog helemaal vol zat!

   J. Winkelmolen, Event & webmanager, Kloosterhof Neer B.V.
  • Lezingen Ronald Giphart
   Startersdag Rabobank Utrecht, 17-06-2017

   We trappen af met onze Startersdag, gericht op pré-starters. Het thema is: Van dromen naar ondernemen. Lekker weer en de eerste Utrechtse gay-parade door de grachten. Zouden ze wel komen? De aspirant ondernemers laten zich niet weerhouden.

   Het werkcafé lekker vol, ruim 50 ondernemers laten zich inspireren door Ronald Giphart en zijn visie op ondernemerschap. Zijn rode draad: het is net als een goede chef zijn keuken runt, gewoon proeven en de juiste ingrediënten toevoegen en weglaten. Ondernemen is dus vooral doen en gaandeweg je receptuur bijstellen. Ronald heeft de nodige anekdotes paraat en houdt een enthousiast betoog waarbij de aanwezigen in de zaal vragen kunnen stellen en kunnen reageren op Ronalds vragen.
   We doen dit soort events om in contact met mensen te komen voordat ze al dan niet online een keuze maken voor een bank. Een prima kennismaking. Speciale dank gaat uit naar onze netwerk partners van Administer BV (Administratie, belasting en advies), Kamer van Koophandel, Aruna Gopal en XYMS voor de workshops. ​De workshops worden goed bezocht en met een prima netwerkborrel ronden we de middag af.

   J. Peeters, Teamleider Bedrijven MKB