icon

Evenhuis en Kamphuis

Evenhuis en Kamphuis

Jennifer en Maureen Kamphuis worden door vrienden aan elkaar gekoppeld en het is dikke vriendschap op het eerste gezicht. Ook op het podium is er chemie en samen maken ze cabaretprogramma's en spelen ze o.a. op de Parade. Er volgen ook geestige online sketch-filmpjes. Ze maken met veel plezier bedrijfsacts op maat en presenteren samen uiteenlopende evenementen.

Jennifer Evenhuis is comédienne en actrice. Opgroeiend in een bèta gezin is het vanzelfsprekend dat ze na haar studie bij een groot IT-concern gaat werken. Met alles erop eraan. Dus zo geschiedde. Om na twee jaar radicaal het roer om te gooien; ze volgt een theateropleiding en alle luxe was direct vervlogen :) Maar de carrièremove blijkt blijvend. Ze studeerde af aan de Theaterkade en speelt o.a. bij stand-up comedy gezelschap Comedytrain. In 2007 zat ze in de finale van de Culture Comedy Award en in 2009 de finale van Cameretten. Ze maakt twee avondvullende shows en toert door het hele land met cabaret- en stand-up optredens.
Acteren wordt steeds belangrijker en haar carrière neemt een vlucht: van commercials tot rollen in series zoals Dokter Tinus, Dertigers en Van God los en bioscoopfilms zoals Voor Elkaar Gemaakt en Taal is zeg maar echt mijn ding. Jennifer is ook actief als zogenaamde Insta-reader en ze schrijft o.a. aan een tragikomische televisie-serie over een loketmedewerker van een gemeente die ontdekt hoe fijn het is om iets voor andere mensen te doen.

Actrice, schrijfster, regisseuse en presentatrice Maureen Kamphuis combineert haar vaardigheden waar ze maar kan. Ze is opgeleid aan Columbia University en speelde met eigen voorstellingen o.a. op De Parade, zoals De Pensionado’s en Bist Du Bei Mir (samen met Jennifer Evenhuis). Tevens maakte ze sketches met o.a. Bert Walthaus (Man Bijt Hond) onder de naam Maandagochtend TV op Youtube.
Ze schrijft, maakt en zingt liedjes en treedt op als DJ. Samen met acteurs lanceert ze de podcast Grootse Liefde waarin ze de liefdeslessen uit bouquetromans destilleert.

Ook bedenkt en verzorgt Maureen diverse producties. Naast het produceren van bedrijfsevents (in 2014 won zij de BEA Awards voor Beste Europese Evenement voor Heineken) organiseert ze ook kleinschalige producties zoals de audiowandeling Liefde in het Park en Goodtimestories. Dit laatste was speciaal georganiseerd voor mensen in lockdown tijdens Corona: mensen konden per telefoon luisteren naar een muzikaal verhaal of performance van professionele acteurs.

    Evenhuis en Kamphuis over 'HUMOR WERKT':
    'Humor werkt is een ontzettend prettig buro, je weet dat alles gewoon ECHT goed geregeld is. Bovendien zijn Merel en Ilonka enorm leuk in de omgang!'