icon

Martijn Kardol

Martijn Kardol

Het was nog niet eerder gebeurd, maar Martijn Kardol won als eerste cabaretier ooit in een theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. 'Bang' zijn eerste programma kreeg prachtige recensies en werd óók nog eens genomineerd voor de prijs voor de meest veelbelovende theater-maker: ‘Neerlands Hoop 2018’. Hij was tot oktober 2022 twee jaar lang wekelijks te horen met een roast-column op Radio Veronica, daarvoor 2 jaar in de ochtendshow van Domien Verschuuren (NPO 3FM), in de zomer van 2018 een van de gezichten van de Comedy Central Roasts en was iedere woensdag te zien met zijn eigen rubriek bij RTL Late Night.
Momenteel schrijft hij mee aan het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ (NPO Radio 2).

Tot juni 2023 speelde hij zijn derde avondvullende voorstelling ‘De Situatie’ en vanaf maart 2024 is hij te zien in de nieuwe Nederlandse musical ‘Ver van je bed’ waarvoor hij genomineerd was voor beste mannelijke bijrol!

  • Martijn Kardol - Roast op Maat
   Nieuwjaarsreceptie, 18-01-2024

   Het was een heel leuk optreden van Martijn. Hij had zich goed ingelezen in onze organisatie en ook in onze nieuwe directeur, deze hoefde zich daarna niet meer voor te stellen. Wat minder was dat hij zich ook had ingelezen in mijn persoon 😊. Dus tip als je Martijn boekt, zeg nooit je naam met wie hij spreekt…

   Al met al een bijzonder geslaagd optreden en ik zal jullie in gedachten houden als we weer zoiets organiseren!

   R. Vogels, Reclassering Nederland regio Zuid-West
  • Martijn Kardol - Roast op Maat
   Nieuwjaarsbijeenkomst BJZ/VT 2024, 11-01-2024

   Martijn heeft ons met een lach de middag weten te vervolgen. Gevat, grappig, een beetje zelfspot en toch ook een boodschap. Dank weer!!

   G. van de Straat, Bestuurssecretaris BJZ Limburg
  1) Wie is ...?
  Martijn Kardol, 33 jaar, vader van Saar, cabaretier en columnist.

  2) Waar moet jij om lachen?
  Om heel erg veel. Een goeie grap, een gênant verhaal, leedvermaak, ik ben zelf vrij makkelijk aan het lachen te maken.

  3) Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  Ik kijk als comedian graag naar Ricky Gervais (sowieso fan van Engelse humor)!

  4) Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Iedereen die zichzelf verhuurt aan bedrijven met grapjes, moet op zich al een goed gevoel voor humor hebben. Als je je laat betalen om grappig te zijn, mag ik hopen dat je op z’n minst iets dat lijkt op gevoel voor humor bezit.

  5) Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Mijn allereerste roast, bij het afscheid van een directeur op een groot marketingbureau. Ik had niet zien aankomen dat hij al wist wat er ging komen en daarom ook een roast voor mij had voorbereid. Overigens niet eens een slechte. Ik word er nog wel eens badend in het zweet van wakker.

  6) Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Nina de la Croix kan als geen ander de sfeer op een evenement maken. Ontwapenend, grappig, charmant en altijd in staat om de juiste toon te vinden om van een groep individuen een collectief te maken! En er bestaan geen betere quizmasters dan Michiel Eijsbouts en Bart Meijer, met wie ik toevallig zelf ooit het televisieprogramma ‘De Beste Vrienden Quiz’ maakte.

  7) Je doet mensen versteld staan met:
  het feit dat ik harder uit de hoek kan komen dan je zo op het eerste gezicht zou verwachten. Ik zie er zo braaf en netjes uit, maar dan komt er ineens een venijnige opmerking als een bus van links. Je verwacht het niet!

  8) Waar ken de je dames van Humor Werkt van?
  Merel draaide de pannen van het dak als Pica DJ tijdens de Cabarestafettes waar ik veel optrad. Altijd de beste plaatjes bij zich en altijd de grootste voorraad zwart witjes onderin het DJ-meubel.

  9) Dit wil je nog kwijt:
  Zin in de feestdagen!

  Martijn Kardol over 'HUMOR WERKT':
  'Werken met Humor Werkt betekent dat je zowel als artiest als opdrachtgever zeker weet dat alles tip top geregeld is, iedereen weet wat hij kan verwachten en dat alle randvoorwaarden om het optreden te laten slagen helemaal dik in orde zijn. En de kans bestaat daarnaast ook nog eens dat Merel en Ilonka zomaar eens de leukste en aardigste vrouwen gaan zijn die je dit jaar gaat treffen.'