icon

De Speld

De Speld

De Speld is in 2007 opgericht met als doel het toonaangevende satirische online magazine van Nederland te worden. De Speld reageert met een knipoog op regionaal, nationaal en internationaal nieuws. De essentie van dit medium is dat de nieuwsberichten niet op waarheid berusten, maar zo gebracht worden dat zij waar zouden kunnen zijn.
Dagelijks presenteren ze headlines als 'Staking Italiaanse maffia eindelijk voorbij' en 'Friezen staken verzet tegen aanleg Afsluitdijk.' De Speld ontwricht, speelt met beeldvorming en plaatst onderwerpen in een satirisch daglicht.

Inmiddels is De Speld de bron voor betrouwbaar nieuws van de Nederlandse nieuwslezer. De Speld is uitgegroeid tot een nieuwsimperium dat maandelijks honderdduizenden fans bereikt via print (de Volkskrant), radio, televisie, filmpjes, boeken en apps. In de tussentijd is daar De Speld Quiz, De Speld Sport, De Pin, een heuse theatervoorstelling en De Speld LIVE bijgekomen!

Vorig jaar was het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van De Speld. De site had eerder een kwart miljoen unieke bezoekers per maand, in 2014 zijn dat er bijna twee miljoen. Die exponentiële groei heeft er volgens hoofdredacteur Jochem van den Berg vooral mee te maken dat de berichten van De Speld op de sociale media intensief rondgepompt worden.

Uit onderzoek van Marketingfacts bleek dat De Speld de meest ‘virale’ website van Nederland is; haar artikelen worden het meest gedeeld. Gemiddeld wordt een artikel 1.439 maal via Twitter en Facebook gedeeld. ‘Als we kijken naar de 10 meest sociale nieuwssites gemeten aan de hand van het gemiddeld aantal sociale interacties per artikel, staat De Speld op eenzame hoogte.’
De Speld trekt lezers aan die intelligent, geëngageerd en loyaal zijn. Speldfans zijn hoogopgeleide stedelingen met interesses op het gebied van cultuur, muziek, film, politiek, sport en kunst.

Spelers Roel Maalderink, Michiel Eijsbouts, Imke Smit, Fien Reerds, Arthur Umbgrove, Vera van Zelm, Joep Stassen, Rutger Mollee en Nathan de Groot.

  • De Speld LIVE
   Themabijeenkomst Kruger., 02-04-2024

   De Speld verzorgde een geslaagd optreden op onze themabijeenkomst op de ss Rotterdam. Een geweldig leuke afsluiting van een middag met een serieus onderwerp 'Voortvarend verder in een onstuimige (bedrijfseconomische) tijden'. Echte pro's met een humorvol optreden, kort en krachtig, toegesneden op de 'waan' van de dag en afgestemd op het gezelschap.

   ***9***

   F. Overtoom, Kruger Business Consultants BV
  • De Speld LIVE
   AVANS The Funniest Festival Ever / TFFE, 12-12-2023

   De mannen van De Speld Live hebben een toffe, deels op maakt gemaakte, show tijdens ons festival gepresenteerd. Op vlotte en grappige wijze speelden ze met het nieuws en de actualiteit van ons evenement. Ze wisten een volle zaal te boeien en hard te laten lachen!

   Reviewscore: ***9***

   F. Heijman, programmeur Chassé Theater Breda
  • De Speld Over Morgen
   startbijeenkomst Modern werkgeverschap, 30-11-2023

   Wat leuk dat wij De Spel Live mochten ontmoeten tijdens een bijeenkomst van het programma 'Buitengewoon Leiderschap!' Op een luchtige en ludieke manier gaven zij een mooie kijk op vitaliteit en leiderschap. Ik heb enkel leuke reacties van mijn collega's ontvangen. Echt een aanrader!

   ***9***

   I. Mijland, Adviseur Leerhuis Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis
  • De Speld Over Morgen
   Tech Tip Tuesday Live Event, gemeente Zwolle, 21-11-2023

   We leven in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen en we van de ene in de andere crisis rollen. Een wereld waarin digitalisering en AI kansen (meer tijd voor leuke en complexe dingen) met zich meebrengen, maar ook onzekerheid (neemt AI mijn baan over?). We constateren dat er veel van ons als mens en als medewerker gevraagd wordt. Tijdens een digitale inspiratiedag heeft De Speld met hun show De Speld Over Morgen een grote groep medewerkers van de gemeente Zwolle op energieke en hilarische wijze handvaten aangereikt waarmee we ons op elke mogelijke toekomst voor te kunnen bereiden met thema\'s als klimaat, gezondheid en AI. De duur van de show was vooraf bij ons bekend, maar voor ons gevoel was hij ook écht zo voorbij. Kortom: súperleuke show, had iets langer mogen duren.

   Reviewscore: ***8***

   D. Gillet
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   Recruitment Innovation Event, 12-09-2023

   Michiel was top!!!! Super fijne en energieke afsluiter in een te warme Prodentfabriek.
   En zeker houden we Michiel in de gaten voor ook een toekomstig dagvoorzitterschap. Leuk!!
   Dank voor de fijne samenwerking vooraf.

   A. van 't Hof, Werkversnellers
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   Duurzaam Verpakken 2023, 21-06-2023

   Leuke afsluiting waardoor de deelnemers met positieve energie naar huis/de borrel gingen.

   Reviewscore: ***8***

   L. Sligting, Sustainability Manager NVZ
  • De Speld LIVE
   themadag 26 mei 2023, 26-05-2023

   Het was een geslaagde dag en het optreden van De Speld werd goed ontvangen, erg leuk!

   E. Klein Hofmeijer, bestuurssecretaris RGS Artsenfederatie KNMG
  • De Speld LIVE
   Recruitment JC SeederDeBoer, 25-05-2023

   Wat een énorme hoeveelheid aan positieve reacties op jullie show gister! Te gek! Dank en tot een volgende keer! 😃

   B. Willems, Projectleider Wervingsfestival
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   elipsLife Pensioen Summit 2023, 16-05-2023

   Een groep pensioenspecialisten aan het lachen krijgen: een uitdaging. We kregen een super quiz met inhoud voor onze kiezen. Een perfecte afsluiting en een mooi event. Een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

   Reviewscore ***8***

   I. Kroes
  • De Speld LIVE
   Radboud Universiteit Festival, 11-05-2023

   Het was heel leuk. Vooral de grappen over Radboud Universiteit/Nijmegen vielen goed in de smaak. Dank voor je goede zorgen!

   D. Aldus, Event Manager
  • De Speld LIVE
   Dell Technologies Forum NL, 06-12-2022

   Super grappig, een erg geslaagde show aan het eind van de dag!

   J. D. Smits, ten&one
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   Als presentator voor de week van het Gespecialiseerd Onderwijs, 04-11-2022

   Het is altijd een feestje om met Michiel te mogen samenwerken. Dit feestje begint al bij de voorbereiding, waarbij Michiel actief meedenkt en suggesties inbrengt die het programma altijd ten goede komen. Deze goede voorbereiding werpt zijn vruchten af tijdens het event zelf. Michiel is in staat om in een kort tijdsbestek een prettige sfeer neer te zetten voor zowel de deelnemers als de sprekers. Hij zorgt ervoor dat iedereen zich gezien voelt. Daarnaast houdt hij dankzij zijn gevoel voor humor én timing iedereen goed bij de les. Het is niet voor niets dat we Michiel al verschillende keren hebben geboekt en dit zeker in de toekomst weer gaan doen.

   B. Rosenmuller, Communicatie & Organisatie bij Rosenmullers
  • De Speld LIVE
   afsluiting Green Weeks., 31-05-2022

   Was super middag en de Speld deed het leuk! Sommige dingen konden wel korter, maar het was goed op maat gemaakt en er werd flink gelachen. Na de serieuze middag was dit een top einde van de dag!

   J. de Hoog, UvA / Universiteit van Amsterdam
  • De Speld LIVE
   HollandBIO Year Event 2022, 14-04-2022

   We zijn zeker blij, het was een erg feestelijke dag allemaal! Specifiek ten aanzien van De Speld hebben we ook veel enthousiaste en positieve reacties gehad, erg leuk onderdeel (zeker van toegevoegde waarde) 😊

   C. Brack, Communications Manager
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   MKB!dee Feestelijke viering 2021-2, 21-03-2022

   Voor de tweede keer op rij heeft Michiel Eijsbouts kundig en met flair de online feestelijke uitreiking van de MKB!dee-subsidie in goede banen geleid. Hij bereidt zich goed voor, stelt de gasten op hun gemak en zorgt voor een prettige sfeer. Ook de samenwerking met Merel liep weer als een zonnetje!

   Reviewscore ***10***

   L. Rosenmuller, Rosenmuller Communicatie & Organisatie
  • De Speld LIVE
   Officelands, 10-03-2022

   Heel hartelijk dank voor de geweldige show. Helemaal op maat gemaakt echt speciaal, wij hebben er enorm van genoten en onze gasten ook.Veel succes en hopelijk tot een snel weerziens.

   N. Schram, advisor en partner ditt.
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   Kickoff Protime Nederland BV 2022, 07-02-2022

   Het was een leuke (mid)dag! Fijn dat jullie zo last minute ons niet in de kou hebben laten staan*, integendeel, met de komst en bijdrage van Michiel verliep dit uitstekend, waarvoor dank. De reacties waren positief vanuit de organisatie, het was ontspannen en vermakelijk, wat een goede mix gaf met de andere wat ''formelere'' gedeeltes van de middag.

   (* i.v.m. ziekte andere artiest)

   L. Gorissen, Sales Manager Protime BV
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   GOngress, 05-11-2021

   Michiel Eijsbouts ging tijdens het online Gongres van de sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs aan de slag in de rol van dagvoorzitter. Michiel had zich gedegen voorbereid en toonde zich een vakman. Hij vulde zijn rol in als presentator van een live programma met interactieve onderdelen. Hij dacht actief mee en gaf de sprekers het vertrouwen dat zij met elkaar een mooie bijeenkomst neer gingen zetten. Met een fijne combinatie van inhoud, improvisatie en humor nam Michiel het voortouw en leidde hij zowel deelnemers als sprekers op een ontspannen wijze door de ochtend.

   P. Minderhout
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   Feestelijke viering MKB!dee 2021, 17-05-2021

   Via Humor Werkt hebben we Michiel Eijsbouts ingezet als presentator van een live talkshow met interactieve elementen. Michiel is een echte vakman. Hij denkt actief mee over de invulling van het programma en geeft je zowel in de voorbereiding als op de dag zelf het vertrouwen dat het allemaal goed komt. En dat komt het dan ook! Met precies de juiste combinatie van inhoud en lucht/humor leidde hij de gasten – van bewindslieden en ondernemers tot de digitale deelnemers thuis – met flair en improvisatievermogen door het programma. Merel van Humor Werkt heeft ons goed geadviseerd over wie er bij dit evenement zou passen en het contact verliep prettig en soepel. Kortom, een aanrader!

   Reviewscore ***10***

   L. Rosenmuller, Rosenmuller Communicatie & Organisatie
  • De Speld LIVE (de online versie)
   Fiscale Bedrijvendag 2021, R.F.V. Christiaanse-Taxateur, 26-03-2021

   Het was zeker een geslaagde dag! De studenten en kantoren hadden ook erg genoten van De Speld. Met mentimeter was het lekker interactief en zaten erg leuke vragen bij. Hartstikke bedankt voor deze samenwerking en we zouden jullie zeker aanraden, mochten we mensen kennen die ook zo'n intermezzo willen.

   T. T. Wang, Bedrijvendagcommissie 2020/2021
  • De Speld LIVE (de online versie)
   Digitale Dinsdag, special edition, 09-03-2021

   De Speld als alternatief voor zwijgende thuiswerkmuren was een groot succes.

   L. Schutten, Gemeente Groningen
  • De Speld Quiz
   Thuiswerkfestival Kersteditie., 17-12-2020

   Het was hartstikke leuk. We waren al lekker in de stemming gekomen vooraf, maar de quiz was echt een goede afsluiting. Eigenlijk heb ik alleen maar goede reacties ontvangen. Alles verliep op rolletjes. Leuke, scherpe vragen, allemaal in Speld-stijl. De collega's hebben er echt van genoten!

   I. Westdijk, Gemeente Katwijk
  • De Speld LIVE (de online versie)
   Kerstontbijt afdeling SAMEC, 17-12-2020

   We hebben, om het jaar af te sluiten, een digitaal Kerstontbijt gehad. De tweede helft van het ontbijt hebben we me ca. 80 man deelgenomen aan de quiz. Het werd erg leuk, grappig en goed begeleid door de mensen van De Speld. Mijn collega's vonden het erg leuk.

   Reviewscore ***9***

   A. Balesic, Provincie Zuid-Holland
  • De Speld LIVE (de online versie)
   De online bedrijfsmeeting van DearNova, 01-07-2020

   De Speld Live heeft in een half uurtje alle collega's van DearNova erg aan het lachen gemaakt met gevatte humor en vooral door een sterke voorbereiding waardoor zelfs online de collega's zich herkennen in het nieuwsfeed die de Speld Live voorschotelde.

   Reviewscore: ***9***

   N. de Graaf
  • De Speld LIVE
   Lancering De Rijke Noordzee., 30-01-2020

   We hebben een geweldig event gehad en de humor van De speld gaf de avond extra glans. Af en toe een goede spiegel met humor zorgt dat er gelachen wordt. Humor werkt inderdaad!

   C. Groot, Communicatiemanager De Rijke Noordzee
  • De Speld LIVE
   Lancering De Rijke Noordzee., 30-01-2020

   Wij hebben een voorstelling van De Speld op maat gehad tijdens ons lanceringsevenement. Wat hebben ze goed ingespeeld op onze inhoud en de manier waarop ze het publiek betrekken GEWELDIG. Veel complimenten ook achteraf over hoe leuk het was. Aanrader!

   Reviewscore ***10***

   J. Doorenbosch, Natuur & Milieu
  • Nathan de Groot - Powerpoint Karaoke
   Het 4 jarig bestaan Zpoint, 14-11-2019

   Tijdens de gezellige (verjaardags)bijeenkomst afgelopen donderdag gingen we fanatiek aan de slag met de PowerpointKaraoke workshop van Nathan. Hieronder een paar van de reacties van de deelnemers:

   “Ik had het filmpje gezien van de Powerpoint Karaoke en het leek me leuk om uit mijn comfortzone te stappen. Wat me vooral bij blijft is de talenten die ik heb gezien van de mensen! Ik vond het een leuke, interactieve, inspirerend avond. Met een goede balans tussen luisteren en doen. “

   “Afwisselend, losjes, met humor, mooie werkvorm en informatief.“

   “De combinatie van leuk en uitnodigend en de ontmoeting met collega's maakte het een geslaagde avond. Het was leuk, leerzaam en interactief. “

   “Fijne, informele sfeer, leuk en gedegen begeleid door Nathan.“

   Reviewscore ***8.4***

   Zpoint
  • Michiel Eijsbouts - de Dagquiz
   de Landelijke Vastgoeddag Rijksoverheid 2019., 10-10-2019

   Het was een top dag en de Quiz was ook leuk! Super, zeker.

   B. Keyser
  • De Speld LIVE
   Aareon Update 2019, 20-06-2019

   We kijken terug op een hele succesvolle Aareon Update 2019. En we waren heel blij met de bijdrage van De Speld en onze bezoekers ook! :-)

   A. Oosting, Marketing & communicatie, Aareon.
  • De Speld LIVE
   Het Havengildediner, 30-11-2018

   Het optreden van De Speld viel goed in de smaak bij het publiek. Veel van de gasten konden zich goed identificeren met de onderwerpen die De Speld naar voren bracht. Arthur en collega zelf waren ook prettig om mee samen te werken.

   L. Prins, Event Manager, ORAM
  • De Speld LIVE
   PEP Event, 27-09-2018

   Het PEP Event was fan-tas-tisch. Alles liep zoals gepland en de bezoekers hebben echt een topdag gehad. Mede door Nina en De Speld was deze dag enorm geslaagd.

   J. Berendsen, marketing specialist
  • De Speld LIVE
   relatiecongres, 14-06-2018

   Wij zijn blij verrast met de humoristische wrap up van de dag door De Speld live, door hun goede voorbereiding en op maat gemaakt programma sloot het goed aan bij de doelgroep en onze opdrachtgever.

   Reviewscore: *** 8 ***

   S. van Veggel - KAAT&CO
  • De Speld LIVE
   Pensioen Pro Jaarcongres & Awards., 06-06-2018

   Zeer geslaagd! Alles goed verlopen en iedereen blij. De mannen van De Speld waren erg goed en hadden de lachers op hun hand.

   B. Hoorntje
  • De Speld LIVE
   Bestuurdersdag van Provincie Gelderland, 28-11-2017

   De Speld LIVE is aangename verrassing en een goede afsluiting van een inhoudelijk programma.

   Daan Wender - Provincie Gelderland
  • De Speld LIVE
   Smart Homes & Intelligent Buildings, 15-11-2017

   Goed voorbereide show met een mix van vast repertoire en speciaal voor de gelegenheid gemaakte stukken, inclusief video. Voor degenen die de humor van De Speld nog niet kenden, een goede eerste kennismaking.

   Reviewscore: *** 7 ***

   M. Carlier - Jaarbeurs
  • Nathan de Groot - Powerpoint Karaoke
   Young Reed Business – Innovation Lab, 11-11-2016

   Nathan de Groot wist op een energieke, humoristische en inspirerende manier onze deelnemers out of the box te laten denken. De hele groep deed mee en was enthousiast. Leuk om te zien dat iedereen het in zich heeft om te presenteren, ook al ben je niet voorbereid en heb je totaal geen idee van de context. Met een dosis durf, enthousiasme en een 'gewoon-doen' mentaliteit kan je alles presenteren! En dat weet Nathan bij iedereen naar boven te halen.

   L. Driezes - van Noppen - Portfoliomanager Events
  • De Speld LIVE
   Cadac Summit, 29-09-2016

   Veel enthousiaste reacties ontvangen van zowel de bezoekers als de medewerkers. Een mooie afsluiting met humor en inhoud. Er is bij de act heel goed ingespeeld op het congresthema en de doelgroepen in de zaal. Kortom: het was top! Bedankt.

   Reviewscore: *** 8 ***

   S. Scholte - Coordinator Marketing & Communication
  • Nathan de Groot - Powerpoint Karaoke
   Radar Advies, 28-09-2016

   Powerpoint karaoke is een mooie manier om te leren zélf te gaan presenteren in plaats van de slides voor jou te laten presenteren. Het dwingt je uit je 'presentatiecomfortzone' te stappen waardoor je zelf verrassend creatief wordt! Daarnaast zit de workshop vol met praktische tips om tot betere presentaties te komen.

  • De Speld LIVE
   Event van de Academie Journalistiek & Communicatie, 03-06-2016

   We zijn heel enthousiast over de bijdrage van Nathan en Diederik afgelopen vrijdag. Leuk en een goede koppeling met de inhoud tegelijk.
   Heel veel dank! Ook voor het prettige contact. Het liep allemaal gesmeerd.

   E. van Lunteren
  • De Speld LIVE
   Congres Clientenparticipatie UWV, 19-05-2016

   We hebben goede reacties ontvangen over zowel het dagvoorzitterschap van Nathan als het optreden van De Speld Live.
   Er is goed rekening gehouden met onze opmerkingen in de briefing (zoals over de doelgroep van dit congres) en bij het optreden prima links gelegd naar het thema van het congres.
   Daarnaast heeft Nathan op een hele prettige wijze het dagvoorzitterschap uitgevoerd. Goed inspelen op de zaal, tijden in de gaten houden etc. Prettig was ook dat we 2 keer een voorbereidend gesprek konden houden.

   L. van Noorden Adviseur Centrale Cliëntenraad
  • De Speld LIVE
   Coördinatie Nationaal Congres Veenbodemdaling, 31-03-2016

   De Speld prikt, raakt en verbeeldt; het doet geen pijn, maar blijft krachtig scherp. Punt gemaakt, met veel tranen van het lachen voor alle aanwezigen.

   R. Gielesen
  • De Speld LIVE
   Nacht van de Dictatuur, 12-09-2015

   Het was een inhoudelijk erg geslaagde Nacht, met de Live-show als onmiskenbaar hoogtepunt!

   J. de Graaf
  • De Speld LIVE
   Camille van der Harten - Directeur GeoBusiness, 25-11-2014

   Fantastisch platform! De humor stond in dienst van mijn boodschap en was een ideale afsluiter van de dag.

  • De Speld LIVE
   Henrie van Beusekom - Directeur Orlaco, 19-09-2014

   De interviews hebben niet alleen diepgang maar ook vaart. Berichten van De Speld LIVE zijn messcherp, op maat en ronduit hilarisch.

  • Rutger Mollee als dagvoorzitter
   Medewerkersdag Achmea Bank, 02-12-2013

   Tijdens de jaarlijkse medewerkersdag wilde de bank haar 300 medewerkers informeren over het vernieuwde strategisch beleidsplan en de focus daarin op de klant. Ze vroegen Rutger Mollee om deze dag voor te zitten.
   De CEO van Achmea Bank voelt zich niet heel comfortabel met een monoloog van een uur waarin zij haar visie uiteen zet. Rutger koos daarom in overleg voor een interview. Dat pakte voortreffelijk uit. Op een heldere en gestructureerde manier kwamen alle onderwerpen aan het licht. Door zijn interview te vermengen met (geestige) privé vragen gaf hij de CEO daarnaast een heel menselijk gezicht. Dit werd als een verademing ervaren door het publiek. Door het publiek korte opdrachten te geven en hen te betrekken was de interactie optimaal.
   Wat de dag helemaal bijzonder maakte was dat Rutger van te voren een aantal filmpjes maakte. Hij bezocht een paar klanten van Achmea Bank die hij uitvoerig vroeg naar de kwaliteit van de dienstverlening. In snelle, kort gemonteerde filmpjes kon de zaal kijken naar hun belangrijkste reacties. Deze konden -omdat ze getoond werden tijdens het interview- direct worden geadresseerd door de CEO.
   Medewerkers gingen vervolgens in sub-groepjes een klantspel spelen. Rutger volgde dit en gaf bij terugkomst in de plenaire zaal een heldere centrale terugkoppeling. Hierbij zocht hij steeds weer de interactie met de zaal.
   Wat restte was de afsluiting. De komende maanden vraagt de bank weer veel van haar medewerkers. Dat geeft soms het gevoel dat er daarvoor niet veel voor elkaar is gekregen. Rutger maakte zeven filmpjes van medewerkers die geslaagde verbeterprojecten hebben afgerond. Zowel de vorm van deze filmpjes (Hij liet medewerkers vanuit een poppenkast vertellen) als de inhoud gaven een gevoel van trots en saamhorigheid.
   Al met al voor een zeer geslaagde dag waarin Rutger de verwachtingen van de klant ruimschoots overtrof.

   Paul van der Veen
  • Rutger Mollee als dagvoorzitter
   Herbestemmen, samen doen samen doen i.o.v. minister Jet Bussemaker ter ere van prof. mr. Van Vollenhoven, 23-09-2013

   Alleen maar positieve reacties. Geslaagde dag al met al.

   Jan de Jong, Directie Cultureel Erfgoed
  • Rutger Mollee als dagvoorzitter
   De nacht van de nieuwe macht, 12-12-2012

   Rutger Mollee vervulde op -maar ook voor de dag- een belangrijke rol. Hij zat de bijeenkomst voor maar coachte voorafgaand aan deze dag ook de deelnemers die een “powertalk” hielden. Het niveau van deze talks was hierdoor bijzonder hoog. Doordat Rutger al gewerkt had met de sprekers was hij inhoudelijk volledig op de hoogte. Dit maakte zijn interviews & introducties zeer persoonlijk. Door een treinstoring startte de bijeenkomst later dan gepland en moest er bij aanvang energie in de zaal gestopt worden. Rutger improviseerde ter plekke een sprankelende opening.
   Rutger bracht ons overigens ook op het idee voor deze locatie. Daar waren we zelf nooit opgekomen. Een dagvoorzitter met meerwaarde die zijn brede kennis inzet ten gunste van je evenement.

   Sharona A. Ceha
  • Rutger Mollee als dagvoorzitter
   Wolact op de Indigo PBG dag, 04-10-2012

   Het optreden van Rutger Mollee met zijn wolact op ons symposium is een groot succes geweest. Zonder uitzondering waren de reacties lovend met termen als 'super leuke afsluiting' en 'absoluut top'.

   Mirjam Nekkers, Manager Zorg, Parnassia Groep
  • Rutger Mollee als dagvoorzitter
   De nationale informatiebijeenkomst van het Sufalnet4EU project, 11-10-2011

   Onze nationale bijeenkomst van het SufalNet4EU project over het herinrichten van oude stortplaatsen was voor iedereen zeer geslaagd. Rutger Mollee wist als 'moderator' door een goede voorbereiding een prettige sfeer te creëren voor veel interactie tussen de sprekers en de zaal. Ook de verkiezing van het meest creatieve project als Sufalster maakte hij spannend. Kortom het was een leuke middag over een erg specialistisch thema zoals oude stortplaatsen.

   R.L. (René) Beijnen, Project Coördinator SufalNet4EU / Provincie Noord-Brabant
  • De Speld LIVE
   Richard Branson,

   Nooit voelde het nieuws zo objectief en waarachtig als in deze fenomenale show. Newtons ontdekking van de zwaartekracht is slechts een incident vergeleken met de onthullingen in de nieuwsshow van De Speld.

  Wie is Rutger Mollee?
  Dagvoorzitter, comedian & presentatiecoach. Charismatisch, snelle denker & mooie jongen.

  Waar moet jij om lachen?
  Radio Bergeijk en Micha Wertheim maken me blij en nederig. Daarnaast kan ik erg lachen om humorloosheid.

  Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Geert Wilders heeft naar eigen zeggen een set hele sterke Islam grappen in huis.

  Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Aan die ene waar ik de slappe lach kreeg en het publiek met mij niet meer kon ophouden met lachen. Onbedoeld onvergetelijk.

  Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Die zijn er natuurlijk niet maar ik heb bewondering voor Bastiaan en Rob dat ze het met hun Spoedcursus Humor toch blijven proberen. (Lees hier: ik ben gek van jaloezie op wat zij maken.)

  Je doet mensen versteld staan met:
  Waarmee niet eigenlijk, ik ben echt een ontzettend gave gozer.

  Dit wil je nog kwijt:
  Mijn schoonmoeder t.e.a.b.

  Wie is Nathan de Groot?
  Dagvoorzitter, presentatiecoach en redacteur bij De Speld. Daarnaast drummer, pescotariër en reiziger.

  Waar moet jij om lachen?
  Wat geestig blijft is als kranten een bericht van De Speld overnemen. Laatst berichtte De Standaard (B) bijvoorbeeld dat Bill uit 'Wie is het?' was overleden.

  Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  Gummbah. Zijn 'Net niet verschenen boeken' vind ik jaloersmakend briljant.

  Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Dolf Jansen, maar dat kan ook komen omdat hij sneller rent dan de rest en zodoende soms op de lach moet wachten.

  Aan welk bedrijfsoptreden denk je nog eens terug?
  Aan De Speld LIVE op Geobuzz vorig jaar. Fijne interactie met specialisten en generalisten in de zaal.

  Welke artiest maakt een nog betere bedrijfsvoorstelling dan jijzelf?
  Jongleur Erik Borgman weet veel ballen in de lucht te houden. Daar werk ik zelf nog aan.

  Je doet mensen versteld staan met:
  PowerPoint Karaoke. Ik geef workshops over presenteren met onbekende slides. Gek of niet: de meeste verhalen gaan er zo juist op vooruit.

  Dit wil je nog kwijt:
  De kluts. Dat mag wel weer eens.