icon

Viggo Waas

Viggo Waas

Duizendpoot Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en columnist. Samen met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Eddie B. Wahr vormde hij het cabaretgezelschap NUHR (sinds 1987). In 2018 was de laatste voorstelling Alle 30 NUHR.

Zijn doorbraak bij het grote publiek krijgt hij door zijn wekelijkse optredens in het tv-programma Kopspijkers, bekend om zijn hilarische imitatie van Johan Cruijff. Hij maakte het televisieprogramma Mannen van een zekere leeftijd, is teamcaptain in de voetbalquiz Koning Voetbal en speelde in diverse films. Zijn eerste solotheaterprogramma in 2016 Cruijff & Pipo was een theatersucces en in 2015 verscheen zijn verhalenbundel Viggo drijft over.

Vanaf januari 2019 schuift Viggo afwisselend met Peter Heerschop en Joep van Deudekom aan bij Humberto Tans nieuwe voetbalprogramma VTBL.
Het trio ontvangt elke week een actieve voetballer in hun kleedkamer. Met het gras nog tussen de noppen en het zweet nog op het voorhoofd komen de spelers rechtstreeks van het veld naar de studio, om hun bijzondere verhalen te delen. Ze brengen allemaal op hun eigen manier een dosis aan voetbalervaring mee. Zo is Viggo momenteel assistent trainer en volgt hij daarnaast de KNBV-trainerscursus.

  • Viggo Waas - Teamspeler
   Nieuwjaarsbijeenkomst Bureau Jeugdzorg Limburg, 08-01-2019

   In het voorgesprek met Viggo had ik aangegeven dat humor en relativeringsvermogen belangrijk zijn voor onze medewerkers om hun pittige werk aan te kunnen. Met het levensverhaal van zijn vader afgewisseld met grappige anekdotes had hij de essentie goed getroffen! Het was derhalve zeer geslaagd!
   Dank dus voor de mogelijkheid om Viggo te boeken!

   Gerard van de Straat

  Viggo Waas over 'HUMOR WERKT':
  ''Humor werkt’ geeft mij natuurlijk vooral de gelegenheid om te bewijzen aan mensen dat humor werkt, dat begrijpen ze bij ‘Humor werkt’
  en daarom vind ik het fijn samenwerken met ze. Het staat u vrij om ze op te bellen of en een mail te versturen
  en naar mij te vragen en zij van ‘Humor Werkt' zullen u serieus te woord staan.
  '