icon

Viggo Waas

Viggo Waas

Duizendpoot en meestervoorspeller Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisie- en programmamaker en columnist. Samen met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Eddie B. Wahr vormde hij het cabaretgezelschap NUHR (sinds 1987). In 2018 was de laatste voorstelling Alle 30 NUHR.

Zijn doorbraak bij het grote publiek krijgt hij door zijn wekelijkse optredens in het tv-programma Kopspijkers, bekend om zijn hilarische imitatie van Johan Cruijff. Hij maakte het televisieprogramma Mannen van een zekere leeftijd, was teamcaptain in de voetbalquiz Koning Voetbal en speelde in diverse films. In 2015 verscheen zijn verhalenbundel Viggo drijft over en augustus 2020 kwam zijn eerste roman Dordogne uit.

Op het voetbalveld is Viggo in 2022 leider bij Ajax Onder 14 jaar.

Zijn eerste solotheaterprogramma in 2016 Cruijff & Pipo was een theatersucces en in 2020 speelde hij zijn theatervoorstelling de Meestervoorspeller. In 2021 werd hij getroffen door een herseninfarct, maar gelukkig staat hij 2022-2024 weer in het theater met Peter Heerschop met de voorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren. Viggo is ook ambassadeur van Reade Foundation.

  • Viggo Waas - bedrijfsoptreden
   Jaarcongres Geriatrische Revalidatie 2024, 26-01-2024

   Alweer een week geleden was het Jaarcongres GRZ waar Viggo en Peter de afsluiting verzorgde. Het was echt een mooi, ontroerend verhaal met grappige momenten tussendoor, heel bijzonder. (...) De deelnemers hebben het zeer op prijs gesteld. Ook de betrokkenheid achteraf waarbij Viggo en Peter het gesprek aangingen met de deelnemers en de tijd namen om de boeken te signeren.

   M. Imthorn, bureauMK Events & Projecten
  • Viggo Waas - Teamspeler
   Slotbijeenkomst -NAH in 't vizier-., 05-04-2023

   De bijdrage van Viggo was heel persoonlijk. Hij las een aantal hoofdstukken voor uit zijn boek en nam zowel op het podium als later op de ochtend uitgebreid de tijd om met zorgprofessionals en andere ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan over zijn persoonlijke verhaal. Hij sprak immers op een symposium waarbij het ging over ervaringsdeskundigheid en niet aangeboren hersenletsel.

   Viggo kwam als BN-er, maar was en stelde zich ook vooral op als ervaringsdeskundige met niet-aangeboren hersenletsel. Dat vond ik heel mooi om te zien.

   W. Everts, Stichting Vilans
  • Viggo Waas - Teamspeler
   De nieuwjaarsreceptie Talent Primair, 07-01-2020

   Het was een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij Viggo op een humorvolle wijze het nieuwe jaar voor onze stichting inluidde. De voorbereiding was erg goed gedaan en hij was goed op de hoogte van onze stichting en de bijbehorende scholen. Leuke interactie met het publiek zorgde voor veel lachers met af en toe een serieuze noot. Al met al een zeer geslaagde middag.

   Reviewscore: ***9***

   M. Crooij, Office Manager
  • Viggo Waas - Teamspeler
   Nieuwjaarsbijeenkomst Bureau Jeugdzorg Limburg, 08-01-2019

   In het voorgesprek met Viggo had ik aangegeven dat humor en relativeringsvermogen belangrijk zijn voor onze medewerkers om hun pittige werk aan te kunnen. Met het levensverhaal van zijn vader afgewisseld met grappige anekdotes had hij de essentie goed getroffen! Het was derhalve zeer geslaagd!
   Dank dus voor de mogelijkheid om Viggo te boeken!

   Gerard van de Straat

  Viggo Waas over 'HUMOR WERKT':
  ''Humor werkt’ geeft mij natuurlijk vooral de gelegenheid om te bewijzen aan mensen dat humor werkt, dat begrijpen ze bij ‘Humor werkt’
  en daarom vind ik het fijn samenwerken met ze. Het staat u vrij om ze op te bellen of en een mail te versturen
  en naar mij te vragen en zij van ‘Humor Werkt' zullen u serieus te woord staan.
  '