icon

Viggo Waas

Viggo Waas

Duizendpoot en meestervoorspeller Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en columnist. Samen met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Eddie B. Wahr vormde hij het cabaretgezelschap NUHR (sinds 1987). In 2018 was de laatste voorstelling Alle 30 NUHR.

Zijn doorbraak bij het grote publiek krijgt hij door zijn wekelijkse optredens in het tv-programma Kopspijkers, bekend om zijn hilarische imitatie van Johan Cruijff. Hij maakte het televisieprogramma Mannen van een zekere leeftijd, is teamcaptain in de voetbalquiz Koning Voetbal en speelde in diverse films. In 2015 verscheen zijn verhalenbundel Viggo drijft over en augustus 2020 kwam zijn eerste roman Dordogne uit.

Zijn eerste solotheaterprogramma in 2016 Cruijff & Pipo was een theatersucces en in 2020 speelt hij zijn theatervoorstelling de Meestervoorspeller. 2020-2021 staat hij weer samen op de planken met Peter Heerschop met de theatervoorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren.

Viggo (afgewisseld met o.a. Erben Wennemars, Marcel van Roosmalen en Dolf Jansen) is de sidekick van het NPO Radio 1 programma B.V.S.C. (de BNNVARA Sport Combinatie): het programma dat je bijpraat over het belangrijkste sportnieuws. Presentatie door Roelof de Vries.

  • Viggo Waas - Teamspeler
   De nieuwjaarsreceptie Talent Primair, 07-01-2020

   Het was een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij Viggo op een humorvolle wijze het nieuwe jaar voor onze stichting inluidde. De voorbereiding was erg goed gedaan en hij was goed op de hoogte van onze stichting en de bijbehorende scholen. Leuke interactie met het publiek zorgde voor veel lachers met af en toe een serieuze noot. Al met al een zeer geslaagde middag.

   Reviewscore: ***9***

   M. Crooij, Office Manager
  • Viggo Waas - Teamspeler
   Nieuwjaarsbijeenkomst Bureau Jeugdzorg Limburg, 08-01-2019

   In het voorgesprek met Viggo had ik aangegeven dat humor en relativeringsvermogen belangrijk zijn voor onze medewerkers om hun pittige werk aan te kunnen. Met het levensverhaal van zijn vader afgewisseld met grappige anekdotes had hij de essentie goed getroffen! Het was derhalve zeer geslaagd!
   Dank dus voor de mogelijkheid om Viggo te boeken!

   Gerard van de Straat

  Viggo Waas over 'HUMOR WERKT':
  ''Humor werkt’ geeft mij natuurlijk vooral de gelegenheid om te bewijzen aan mensen dat humor werkt, dat begrijpen ze bij ‘Humor werkt’
  en daarom vind ik het fijn samenwerken met ze. Het staat u vrij om ze op te bellen of en een mail te versturen
  en naar mij te vragen en zij van ‘Humor Werkt' zullen u serieus te woord staan.
  '