icon

Paul Smit

Paul Smit

Paul Smit (1976) zijn carrière begon bij de Luchtmobiele Brigade. Na twee avontuurlijke jaren ging hij studeren aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij afstudeerde af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’. Vervolgens werd hij manager van cabaretfestival Cameretten en startte hij een succesvol ICT bedrijf. Geïnspireerd door Guido Weijers verkocht hij zijn bedrijf en betrad hij ieder podium wat hij tegen kwam. Uiteindelijk speelde hij vijf jaar in de Nederlandse theaters. Neurowetenschap en psychologie werden steeds belangrijkere thema's bij zijn cabaretvoorstellingen en vormden de basis voor de lezingen en trainingen die hij nu als veelgevraagd spreker geeft. In 2018 richtte hij met topcoach Scott Byrd uit de Verenigde Staten een coaching en consultancy bedrijf op, waarbij technieken uit de neuromarketing worden ingezet om verandermanagement beter te implementeren.

Samen met een aantal mensen heeft Paul de Stichting Surprise-Me Foundation opgezet. Tijdens zijn reis in India kwam hij terecht in verschillende dorpen in enkele van de armste gebieden die hij ooit was tegengekomen. De Foundation zorgt voor een transparante en gemakkelijke manier een bijdrage te leveren aan de kinderen, gezinnen en ouderen in de dorpen.

Paul heeft inmiddels 13 boeken over non dualiteit, filosofie, psychologie en neurowetenschap geschreven. Hij werkt samen met Ayca Szapora (neurowetenschapper ) m.b.t. het ondersteunen van hersenonderzoek aan de Universiteit Leiden en Dresden.

Paul is een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven en combineert daarbij humor met neurowetenschap. Hij haakt in op thema’s als samenwerking, innovatie, beïnvloeding, verandering & werkgeluk.

  • Paul Smit - Anders Kijken
   Kennismakendag 2023 NHL Stenden Hogeschool, 23-03-2023

   Wat een fantastische en inspirerende spreker is Paul. Hij brengt de boodschap helder en humoristisch over waardoor de impact groot is!

   M. Algera Teamleider Corporate Communicatie
  • Anders Kijken
   75-jarig lustrum NVR, 24-06-2022

   Het optreden was een groot succes. Het was spot on, intelligent en verrassend. Iedereen die we gesproken hebben vond het erg leuk en intrigerend.
   Heel veel dank, ook namens de andere leden van de lustrumfeest-commissie van de NVR.

   W. Noort-van der Laan
  • Anders Kijken
   Pensioen Pro Jaarcongres en Awards, 10-12-2020

   Alles is goed gegaan en Paul's optreden is zeer goed ontvangen hoorde ik in de wandelgangen!

   B. Hoorntje, Office & Events Manager
  1) Wie is ...?
  Paul Smit is een filosoof en cabaretier en combineert humor met neurowetenschap.

  2) Waar moet jij om lachen?
  Zelfspot en anti-humor.

  3) Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  Bill Hicks en George Carlin zijn twee van mijn favorieten.

  4) Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Je kunt humor hebben van nature, maar daarna is het toch een kwestie van kilometers maken op het podium. Als talent en ervaring samenkomen ontstaat er iets moois.

  5) Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Poeh, ik heb er inmiddels zo’n 3000 achter de rug. De meeste rare situaties blijven je dan bij, van een uitverkocht Nieuw Luxor tot aan een optreden voor de hockeyvereniging waar ik op 4 kratten bier stond en iedereen drukker bezig was met het drinken van bier dan naar het luisteren van mij.

  6) Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Ik ga vrijwel ieder jaar naar The Fringe in Edinburgh, waar de top-comedians van overal in de wereld samenkomen. Daar zitten echt mega-talenten tussen waar ik erg van kan genieten.

  7) Je doet mensen versteld staan met:
  Mijn handelsmerk is combinatie tussen neurowetenschap en humor. Dus mensen lachen hard en steken er ook nog eens iets van op.

  8) Waar ken de je dames van Humor Werkt van?
  De Popunie en Mojo Theater, dat was ergens rond 1964.

  9) Dit wil je nog kwijt:
  Ik wens je een mooie dag!

  Paul Smit over 'HUMOR WERKT':
  'Humor Werkt is het meest authentieke sprekersbureau van Nederland. Merel en Ilonka zijn zeer betrokken en innemend en hebben een grote expertise binnen de sprekerswereld.'