icon

Paul Smit

Paul Smit

Paul zijn carrière begon bij de Luchtmobiele Brigade. Na twee avontuurlijke jaren ging hij studeren aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij afstudeerde af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’. Vervolgens werd hij manager van cabaretfestival Cameretten en startte hij een succesvol ICT bedrijf. Geïnspireerd door Guido Weijers verkocht hij zijn bedrijf en betrad hij ieder podium wat hij tegen kwam. Uiteindelijk speelde hij vijf jaar in de Nederlandse theaters. Neurowetenschap en psychologie werden steeds belangrijkere thema's bij zijn cabaretvoorstellingen en vormden de basis voor de lezingen en trainingen die hij nu als veelgevraagd spreker geeft. In 2018 richtte hij met topcoach Scott Byrd uit de Verenigde Staten een coaching en consultancy bedrijf op, waarbij technieken uit de neuromarketing worden ingezet om verandermanagement beter te implementeren.

  • Paul Smit - Anders Kijken
   Kennismakendag 2023 NHL Stenden Hogeschool, 23-03-2023

   Wat een fantastische en inspirerende spreker is Paul. Hij brengt de boodschap helder en humoristisch over waardoor de impact groot is!

   M. Algera Teamleider Corporate Communicatie
  • Anders Kijken
   75-jarig lustrum NVR, 24-06-2022

   Het optreden was een groot succes. Het was spot on, intelligent en verrassend. Iedereen die we gesproken hebben vond het erg leuk en intrigerend.
   Heel veel dank, ook namens de andere leden van de lustrumfeest-commissie van de NVR.

   W. Noort-van der Laan
  • Keynote over verandering
   Kerstbijeenkomst., 23-12-2021

   Wij zochten even naar een ander geluid. Niet weer een epistel van de baas, en wel een beetje een eindejaarsreflectie moment. Samen lachen en samen dat aha moment beleven is dan precies wat we nodig hebben. Met een heel prettig tempo, net even die leuke verwijzingen naar onszelf en door de afwisseling van de heren ook blijvend boeiend.

   M. Pepers, Mysolution BV
  • Anders Kijken
   Pensioen Pro Jaarcongres en Awards, 10-12-2020

   Alles is goed gegaan en Paul's optreden is zeer goed ontvangen hoorde ik in de wandelgangen!

   B. Hoorntje, Office & Events Manager
  1) Wie is ...?
  Paul Smit was de leukste stagiair waar Merel Kortekaas ooit mee heeft samengewerkt.

  2) Waar moet jij om lachen?
  Om grapjes.

  3) Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  Bert en Ernie.

  4) Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Ik denk Bert, want Ernie is er nie.

  5) Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Holland zingt Hazes. Dat was drie uur lang kwelling voor me. Maar ik had 't als cadeau gehad van m'n ex-schoonvader. Een week later ging die relatie uit met dit als reden.

  6) Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Jandino Asporaat, want die durft zonder enige vorm van talent op een podium te gaan staan en blijft dan ook nog constant lachen. Dat vind ik heel knap.

  7) Je doet mensen versteld staan met:
  Mijn Audi A5. Maar die mensen hebben niet door dat het een oud model is.

  8) Waar ken de je dames van Humor Werkt van?
  De Popunie en Mojo Theater, dat was ergens rond 1964.

  9) Dit wil je nog kwijt:
  Moest deze vragenlijst serieus? Is deze voor jullie zelf? Of voor bedrijven? In beide gevallen heb ik geen letter gelogen. Maar in het tweede geval wil ik 'm best herschrijven zodat ik heel veel opschep over mijzelf en bedrijven denken van 'oh die moeten we dus boeken want dan komt alles goed'.

  Paul Smit over 'HUMOR WERKT':
  'Humor Werkt is het meest authentieke sprekersbureau van Nederland. Merel en Ilonka zijn zeer betrokken en innemend en hebben een grote expertise binnen de sprekerswereld.'