icon

Maxim Hartman

Maxim Hartman

Maxim Hartman is programmamaker en is vooral bekend van het epische kindertv-programma Rembo & Rembo. Hij maakt en presenteert sinds 1987 vele radio en tv-programma's.

Rembo & Rembo maakte hij samen met Theo Wesselo. Het was een aaneenschakeling van vaak grove humoristische sketches bedacht en gespeeld door Hartman en Wesselo zelf.

Naast een aantal seizoenen van Rembo & Rembo en diverse andere VPRO-programma's (zoals Lekker Dansen) nam Hartman tot twee keer toe ook de centrale presentatie van VPRO's Villa Achterwerk op zich.

Na diverse programma’s presenteert Hartman vanaf 2007 vier zomers samen met Lamia Abbassi het NTR-reisprogramma Tante in Marokko. In Tante in Turkije trekt hij samen met Inci Lulu door Turkije. In 2007 deed Maxim mee aan Peking Express VIP op NET5 en in 2010 aan Expeditie Robinson op RTL5. In 2010/2011 maakte hij samen met Waldemar Torenstra de talkshow Ze is van Mij. In deze talkshow praatten zij met bekende mannen over vrouwen.

In 2011 startte Hartman onder de vlag van de VPRO met de uitzendingen van een nieuwe omroep genaamd Omroep Maxim. Een tijd lang heeft hij de televisie afgezworen. De beperkingen van het medium benauwde hem zo dat hij online verder is gegaan op de site van de VPRO met het Televisiebevrijdingsfront.
Vanaf 2013 was Maxim te zien bij de beta-versie van de Grote Geenstijl Live TV Stream. En later met het programma Nog Meer Voor Mannen (RTL7): hij streed tegen de onderdrukking van de man. In 2016 ging hij wekelijks op pad voor NOS Sport: bij Eredivisie op Vrijdag sprak Maxim voorafgaand aan een wedstrijd een voetballer.
Maxim was in 2019 vast panellid bij het tv-programma Experimensen waar wetenschap en humor elkaar ontmoeten met Stefano Keizers.

Maxim doet regelmatig voice-overwerk bij televisieprogramma's en spreekt ook vele reclamefilms in. In 2016 verscheen zijn boek 'De Nationale Vrouwenspotgids'. Maxim heeft de kortste podcast van Nederland (Mand) en in de podcast 'Een Kind Kan De Was Doen' roept hij de hulp in van kinderen om volwassen problemen op te lossen. Sinds 2022 is hij samen met René van Leeuwen (Dumpert) en Willem Treur (ThePostOnline TPO) te horen in de podcast 'Wat een Week' (voorheen 'Iets Nieuws').

Op zijn instagramaccount vermeldt hij: Alwetende heerser. Haat kritiek. Founder van Mand. Container & betonliefhebber. Humor heeft een slechte naam, maar dat is niet (alleen) zijn schuld.

  • Maxim Hartman als presentator
   Stamppotparty, 18-01-2024

   Het was geweldig! Maxim deed het superleuk en we hebben er erg leuke reacties op gekregen.

   M. Luiten en J. Wesseling, MUNT Hypotheken
  • Maxim Hartman - Een college in chaos
   zoomentertainment Mojo Concerts / A Live Nation Company, 18-05-2020

   Top peptalk Maxim, ik heb eindelijk weer eens gelachen. Dank daarvoor!!
   En hopelijk tot weer een andere keer.

   K. Bloem, head promotor Mojo Concerts
  • Maxim Hartman - Een college in chaos
   het Mojo Concerts uitje, 20-09-2019

   We vinden dat de uitwerking van het idee om op humoristische wijze het onderwerp “diversiteit en inclusiviteit m/v” te introduceren bij de werknemers van Mojo, goed is gelukt. Zoals we ook al zeiden tegen elkaar na afloop, moet men gaan nadenken over het onderwerp, over hoe zijzelf er in staan, wat hun gedachten zijn, en dat moet getriggerd worden. Je kan het onderwerp op serieuze manier in de groep gooien, maar dat zal snel op weerstand stuiten. De feedback van de collega's was positief, men vond het grappig, (begrepen ook de grappen), en waren niet geïntimideerd. We vinden het ook bijzonder dat Maxim er zo'n op maat gemaakt verhaal van heeft gemaakt, speciaal voor ons, en ook heel prettig dat hij dit in een voorgesprek met ons wilde bespreken. Je merkte natuurlijk wel dat hij dit op maat heeft gemaakt, en dat hij het niet al 100x heeft afgedraaid, maar ja, wat wil je als je geïntroduceerd wordt als Maxim Verhagen.. ! volledig begrijpelijk.

   Heel erg bedankt nogmaals!

   K. Bloem, head promotor Mojo Concerts
  • Maxim Hartman als dagvoorzitter
   Biodiversiteitsvideo's voor de Friese Milieu Federatie., 28-08-2019

   Werken met Maxim was erg energiegevend. Maxim is bijzonder professioneel en beet zich helemaal vast in het onderwerp van de campagne: biodiversiteit. Hij wil dat alles inhoudelijk klopt. Ook als dat wellicht voor de campagne niet relevant was. En was hij zo professioneel om 3x terug naar de tekentafel te gaan als een bedacht en geproduceerd concept toch niet bleek naar tevredenheid bleek te werken. Wij hebben er gedurende het hele productieproces (dat best onder een strakke tijdsdruk stond) geen moment aan getwijfeld of Maxim zou deliveren. En dat vertrouwen was meer dan terecht!

   F. van der Veen, Creatief directeur Blauwe Zone
  • Een college in chaos - Maxim Hartman
   Mixed Emotions Live, 06-11-2014

   We vonden het super tof dat Maxim erbij was. De zaal (175 man) zat stampvol en we hebben alleen maar hele enthousiaste reacties gehad.
   Hij is ook nog een hele tijd blijven hangen (tijdens de borrel), wat andere bezoekers ook de ruimte gaf hem te spreken, super leuk!

   Sylvia Gildemeester, EMOTION kommunikatie buro
  • Een college in chaos - Maxim Hartman
   LE TOUR D'IDEE, 30-10-2014

   Een paar kreten: van hilarisch tot ongepast, waarbij veruit de meesten positief waren. Ook ikzelf vond het een prachtige afsluiter van de dag. Leuk dat Maxim nog even mee naar de borrel is gegaan. Duidelijk is dat de lezing spraakmakend was!

   Jorg van der Meij, Toren Vijf / De Nieuwe Zakelijkheid
  • Maxim Hartman als dagvoorzitter
   het media-evenement 24festival, 07-10-2014

   Maxim Hartman vroeg voor RLVNT mensen op het 24Festival of het er toe doet.

   We wisten het meteen, we wilden Maxim voor die interviews. Hij weet precies hoe je mensen uit hun routine haalt om ze vervolgens de écht interessante dingen te ontfutselen. Onvermoeibaar ging hij de hele dag door, altijd scherp, nooit irritant, met respect. De edit heeft 'ie ook nog zelf gedaan! Volgende keer doen we 't graag weer met hem en z'n cameraman!

   Karen Ton, producer bij RLVNT
  • Maxim Hartman als dagvoorzitter
   Opening van Man Cave, 18-09-2014

   Maxim Hartman was de juiste echte man op de juiste plaats en raakte de juiste snaar
   Hoe soepel hij omging met de kettingzaag werd slechts overtroffen door zijn brute charme waarmee hij het legertje bevallige dames die hem omringde bejegende. Topgast!

   Arne Koefoed, WINK
  • Maxim Hartman
   Lowlands Festival, 17-08-2013

   De show ging super en het was hilarisch. Dus ik ben heel blij, ook met de volle zaal. Dank aan Maxim!!

   Hans van Rompaey - FIRMA / Mojo Concerts

  Maxim Hartman over 'HUMOR WERKT':
  'Merel K. werkt zich uit de naad voor je. Ze maakt zich vaak onnodig druk en is ook behoorlijk naïef waardoor je haar makkelijk in de maling kan nemen. Meestal zijn agentschappen en managers onbetrouwbare teringlijers die over de rug van artiesten poen willen verdienen. Merel is dat zeker niet. Ze is zeer geduldig schatje dat prima om kan gaan met lastige en veeleisende sujetten zoals ik.'