icon

Maxim Hartman

Maxim Hartman

Maxim Hartman is programmamaker en is vooral bekend van het epische kindertv-programma Rembo & Rembo. Hij maakt en presenteert sinds 1987 vele radio en tv-programma's.

Rembo & Rembo maakte hij samen met Theo Wesselo. Het was een aaneenschakeling van vaak grove humoristische sketches bedacht en gespeeld door Hartman en Wesselo zelf.

Naast een aantal seizoenen van Rembo & Rembo en diverse andere VPRO-programma's (zoals Lekker Dansen) nam Hartman tot twee keer toe ook de centrale presentatie van VPRO's Villa Achterwerk op zich.

Na diverse programma’s presenteert Hartman vanaf 2007 vier zomers samen met Lamia Abbassi het NTR-reisprogramma Tante in Marokko. In Tante in Turkije trekt hij samen met Inci Lulu door Turkije. In 2007 deed Maxim mee aan Peking Express VIP op NET5 en in 2010 aan Expeditie Robinson op RTL5. In 2010/2011 maakte hij samen met Waldemar Torenstra de talkshow Ze is van Mij. In deze talkshow praatten zij met bekende mannen over vrouwen.

In 2011 startte Hartman onder de vlag van de VPRO met de uitzendingen van een nieuwe omroep genaamd Omroep Maxim. Een tijd lang heeft hij de televisie afgezworen. De beperkingen van het medium benauwde hem zo dat hij online verder is gegaan op de site van de VPRO met het Televisiebevrijdingsfront.
Vanaf 2013 was Maxim te zien bij de beta-versie van de Grote Geenstijl Live TV Stream. En later met het programma Nog Meer Voor Mannen (RTL7): hij streed tegen de onderdrukking van de man. In 2016 ging hij wekelijks op pad voor NOS Sport: bij Eredivisie op Vrijdag sprak Maxim voorafgaand aan een wedstrijd een voetballer.
In 2019 is Maxim vast panellid bij het tv-programma Experimensen waar wetenschap en humor elkaar ontmoeten met Stefano Keizers.

Maxim doet regelmatig voice-overwerk bij televisieprogramma's en spreekt ook vele reclamefilms in. In 2009 werd hij ook de vaste inval-voice-over van Man bijt hond. In 2016 verscheen zijn boek 'De Nationale Vrouwenspotgids'. Zijn twitteraccount vermeldt dat hij Multi-media-ghoeroe en Senior-Influencer is (en gelukkig altijd respectvol voor vrouwen. Haat mango's).

  • Een college in chaos - Maxim Hartman
   Mixed Emotions Live, 06-11-2014

   We vonden het super tof dat Maxim erbij was. De zaal (175 man) zat stampvol en we hebben alleen maar hele enthousiaste reacties gehad.
   Hij is ook nog een hele tijd blijven hangen (tijdens de borrel), wat andere bezoekers ook de ruimte gaf hem te spreken, super leuk!

   Sylvia Gildemeester, EMOTION kommunikatie buro
  • Een college in chaos - Maxim Hartman
   LE TOUR D'IDEE, 30-10-2014

   Een paar kreten: van hilarisch tot ongepast, waarbij veruit de meesten positief waren. Ook ikzelf vond het een prachtige afsluiter van de dag. Leuk dat Maxim nog even mee naar de borrel is gegaan. Duidelijk is dat de lezing spraakmakend was!

   Jorg van der Meij, Toren Vijf / De Nieuwe Zakelijkheid
  • Maxim Hartman als dagvoorzitter
   het media-evenement 24festival, 07-10-2014

   Maxim Hartman vroeg voor RLVNT mensen op het 24Festival of het er toe doet.

   We wisten het meteen, we wilden Maxim voor die interviews. Hij weet precies hoe je mensen uit hun routine haalt om ze vervolgens de écht interessante dingen te ontfutselen. Onvermoeibaar ging hij de hele dag door, altijd scherp, nooit irritant, met respect. De edit heeft 'ie ook nog zelf gedaan! Volgende keer doen we 't graag weer met hem en z'n cameraman!

   Karen Ton, producer bij RLVNT
  • Maxim Hartman als dagvoorzitter
   Opening van Man Cave, 18-09-2014

   Maxim Hartman was de juiste echte man op de juiste plaats en raakte de juiste snaar
   Hoe soepel hij omging met de kettingzaag werd slechts overtroffen door zijn brute charme waarmee hij het legertje bevallige dames die hem omringde bejegende. Topgast!

   Arne Koefoed, WINK
  • Maxim Hartman
   Lowlands Festival, 17-08-2013

   De show ging super en het was hilarisch. Dus ik ben heel blij, ook met de volle zaal. Dank aan Maxim!!

   Hans van Rompaey - FIRMA / Mojo Concerts

  Maxim Hartman over 'HUMOR WERKT':
  'Deze vrouwen vallen mij vaak lastig, maar dat is niet erg.'