icon

Kees van Amstel

Kees van Amstel

Kees van Amstel (1965) heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. In 2002 stapte hij voor het eerst een stand-up podium op, eigenlijk als therapie voor een mislukte relatie. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen maar 3 maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, het stand-up comedy gezelschap opgericht door Raoul Heertje.

Nu speelt hij regelmatig als comedian in het vaste honk van Comedytrain, Toomler in Amsterdam, en verder in de rest van Nederland met de theatertour van Comedytrain. In 2007 en in 2009 speelde hij in een 'sell-out show' op het Fringe Festival in Edinburgh onder de paraplu van the Amsterdam Underground Comedy Collective. In seizoen 2008-2009 zet hij zijn eerste schreden op het cabaretpad met het korte programma 'Opkroppen' in de Cabarestafette en in dubbel optredens met cabaretier Eric van Sauers.

In seizoen 2009-2010 komt het eerste avondvullende programma 'Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman (zonder dat het veel kost)'. Hij maakt deze voorstelling samen met Rob Urgert (bekend van o.a. De Kwis). In seizoen 2010-2011 volgt een reprise. In seizoen 2014-2015 gaat zijn soloprogramma 'Jong, Hip, Fris en andere gruwelijkheden' op verzoek nogmaals in reprise. Vanaf 2015 speelt Kees zijn nieuwe theatervoorstelling ‘De man die ik niet wilde worden’.

In het voorjaar van 2010 speelt hij mee met het Zuidelijk Toneel in het toneelstuk 'Stand-Up', gebaseerd op het toneelstuk 'Comedians' van Trevor Griffiths, geschreven door Sander van Opzeeland, onder regie van Matthijs Rumke.

Verder was hij van 2003 tot en met 2009 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met Koppen, het populaire VARA-programma op Radio 2. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (Lachzalf / BNN), Koefnoen (AVRO), Onder de Tram (VARA) en de Daily Show NL (Comedy Central). Hij was in 2004 te gast in het programma de Bridget Triangle, uitgezonden door BNN, in 2006 in Het Grootste Taboe (KRO) en in 2010 in de programma's Comedy Corner (VARA) en De Bubbel (BNN).

Naast zijn optredens schreef hij columns voor het Algemeen Dagblad en diverse andere bladen en verder leverde hij in seizoen 2005 ook tekstbijdragen aan het programma Koefnoen. Hij schreef en schrijft teksten voor televisieprogramma's als Dit Was Het Nieuws (TROS/RTL), Onder de Tram (VARA), Jansen op Jacht (VARA), Tussen de Oren (NET5), Vrijdagmiddag Live (AVRO), Panache (VARA), Zonde van de Week (KRO) en Q-Music.
Kees heeft meegeschreven met de speech van Mark Rutte op het Correspondents Dinner in 2016.

Sinds 2015 is Kees wekelijks de druktemaker van De Nieuws BV (column op Radio 1 BNNVARA) en sinds april 2017 is hij te zien in het satirische sketchprogramma Klikbeet (NPO).

  • Kees van Amstel - De leraar die ik niet wilde worden
   Het evenement ter ere van de fusie van Prisma Scholen en SKOB., 09-01-2019

   Kees van Amstel heeft een optreden verzorgd op een feestelijke middag die we organiseerden voor het personeel van onze gefuseerde scholengroep. Het optreden viel zeer in de smaak bij onze medewerkers. Kees bracht als ervaringsdeskundige in het onderwijs een aantal smakelijke anekdotes en gaf onze medewerkers hier en daar een respectvolle 'veeg uit de pan'. Hij had de moeite genomen om websites en facebookpagina's van onze scholen te raadplegen en de hierop gevonden informatie gebruikte hij in zijn verhaal. Onze medewerkers vonden het ontzettend leuk dat hij de combinatie bracht van onderwijsgerelateerde onderwerpen en ontspannen humor. En op de één of andere manier wil niemand meer in het MBO werken.....

   Reviewscore: ***8***

   M. van Ombergen
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   QNH DevDays, 03-11-2018

   Ik vond deze spreker echt perfect als afsluiting van de DevDays. Hij wist handige learnings te combineren met héél veel humor. De persoonlijke voorbeelden en beeldmateriaal die hij van ons heeft opgezocht maakte het extra grappig. Als je een zaal waarvan 40% een kater heeft een uur lang weet de boeien, dan weet je dat je het goed hebt gedaan.

   P. Vinagre de Freitas, QNH Consulting B.V.
  • Kees van Amstel - De leraar die ik niet wilde worden
   Studiedag, 02-11-2018

   Ik heb erg genoten van Kees zijn optreden [...] en vond het leuk om hem te ontmoeten. Over het algemeen heb ik alleen maar positieve reacties ontvangen op zijn stuk. Het was duidelijk te merken aan het publiek dat hij 'één van hun' was als taal docent, wat enorm werd gewaardeerd.

   Reviewscore: ***9***

   J. Doornik, medewerker projecten bij Nuffic
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   Yes We Can Coaches UITJE 2018, 23-10-2018

   23 oktober en 12 november 2018
   Beide dagen waren geslaagd, Kees was goed en het sloeg goed aan. De humor/cabaret maar ook de "boodschap" werd goed ontvangen.
   Al met al twee goede ervaringen gehad. Dank jullie wel.

   J.W. Poot, founder Yes We Can Clinics B.V.
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   Sponsoravond, 30-05-2018

   Het was leuk! Heel ontspannen, en heel leerzaam. Hard gelachen en nog veel over nagepraat.

   W. van Rechteren - Theater de Stoomfabriek
  • Kees van Amstel - De leraar die ik niet wilde worden
   Instituutsdag 2018, 22-03-2018

   Het optreden van Kees was een heel groot succes. Vele positieve reacties gehad.

   A. van Hoek - Fontys Hogescholen
  • Kees van Amstel - De leraar die ik niet wilde worden
   Studiedag, 05-10-2017

   Tijdens onze (MBO College voor Mens & Maatschappij/ROC van Twente) studiedag voor personeel hebben we genoten van de voorstelling van Kees van Amstel. Gebruik maken van lichaamstaal door professionals werkte verfrissend en de situaties uit de praktijk waren een feest van herkenning. Een voorstelling vol humor, maar ook met een spiegel die ons voorgehouden werd, maakten dat het zowel leerzaam als ontspannend was. Wat ons betreft hadden we nog wel langer naar Kees willen luisteren!

   Reviewscore: *** 8 ***

   J. Verdriet - ROC van Twente
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   Arup Contact Day, 07-12-2016

   Onze personeelsbijeenkomst werd na een dagdeel van serieuze sprekers voorzien van een stoot energie door een optreden van Kees van Amstel.
   Kees was leuk en grappig en gaf ons tegelijk toch ook genoeg bruikbare tips om mee te nemen in ons dagelijks leven en werk. En dat alles in perfect Engels.
   Wederom een prima keuze om Humor Werkt in te schakelen voor onze bijeenkomst!

   Reviewscore: *** 9 ***

   C. van der Wielen | Project Assistent Arup
  • Overtuig iedereen (zelfs je moeder) - Kees van Amstel
   P&O Netwerkdag, 17-11-2016

   Een paar reacties uit de enquête (Hoe beoordeel je de voorstelling?): Kees van Amstel gaf waardevolle tips! De humor maakt het af, onderwerpen zijn herkenbaar, lekkere afsluiting van de dag. Hij brengt het op een dusdanige manier dat je je erin in kan verplaatsen. Iedereen deed ook actief mee. Heb erg gelachen!
   De voorstelling is gemiddeld met een 8- beoordeeld.

   Aedes vereniging van woningcorporaties
  • Kees van Amstel - De leraar die ik niet wilde worden
   Feestelijke opening Nieuw VMBO, Nieuw d'Ampte, 26-10-2016

   Kees van Amstel was te gek! Zijn voorstelling was actueel, op maat, humoristisch, afwisselend en scherp.
   Hij schuurde af en toe lekker over de rand. Met name de docenten waren aangenaam verrast en herkenden zich volledig in het verhaal van Kees.

   Hulde aan Kees voor de manier waarop hij de gekregen input had verwerkt.
   Mooi ook dat hij goed geluisterd heeft naar onze wensen. We wilden namelijk echt iets 'op maat' aanbieden. Binnen het kader van Passend Onderwijs, met alle mitsen en maren, heel toepasselijk. Niet zomaar een cabaretier die een graai doet uit zijn moppentrommel, maar iemand die wellicht bekend materiaal gebruikt, maar dit op originele wijze speciaal voor ons bewerkt.

   Het grote voordeel van Kees is dat hij weet hoe het werkt op een VMBO. Dat voelde de docenten direct, hoewel sommige directieleden af en toe met kromme tenen zaten. Maar dat mag.

   Kees deed zijn voorstelling tijdens een officiële opening, na de vele speeches van relaties en andere belangrijke mensen. Het is heerlijk om dan na al die prachtige woorden, loftuitingen, veren en superlatieven, een tegengeluid te horen.
   Dat geeft weer de nodige balans en lucht aan het geheel.

   T. de Haan, Tabor College
  • Overtuig iedereen (zelfs je moeder) - Kees van Amstel
   Personeelsdag 'Wereld(s)feest' Noordhoff Uitgevers B.V., 17-06-2016

   Kees van Amstel was een schot in de roos!

   Noordhoff Uitgevers B.V. - Inn Style Maarssen
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   Learning Fair 2016, 13-04-2016

   Wat heeft Kees onze jaarlijkse Learning Fair een enorme boost gegeven! In een half uur nam hij de 250 aanwezige leerkrachten mee in zijn ervaring met het onderwijs in het algemeen en passend onderwijs in het bijzonder. De hobbels op dat pad, de dagelijkse dingen waar hij als leerkracht steeds weer tegenaan loopt: het bleek een feest der herkenning. Dat daverende applaus was dus meer dan terecht!
   En oh ja, we zullen nooit meer een nijlpaard zien zonder aan deze middag te denken... maar dat verhaal moet hij je zelf maar vertellen.

   Reviewscore: *** 9 ***

   A. Dijkshoorn - Projectsecretariaat Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost
  • Kees van Amstel - Overtuig iedereen (zelfs je moeder)
   Learning Fair 2016, 13-04-2016

   Ik heb alleen positieve, leuke reacties ontvangen! Top! Veel dank aan Kees.

   G. van den Ham - Onderwijsbureau APS
  • Overtuig iedereen (zelfs je moeder) - Kees van Amstel
   Young Reed Business event, 24-06-2015

   Het was een leuke en grappige workshop. De mensen reageerden erg enthousiast, het is goed ontvangen. Een mooie combinatie tussen fun afgewisseld met inhoud!

   L. van Noppen - Portfoliomanager Events Reed Business
  • Overtuig iedereen (zelfs je moeder) - Kees van Amstel
   Medewerkersbijeenkomst Stichting Jeugdformaat, 15-07-2014

   Kees is leuk, verfrissend, enthousiast én overtuigend. Zijn verhaal over 'overtuigen' sloeg aan en was een groot succes, bedankt!

   A. van der Wel, schoolmaatschappelijk werker
  • Overtuig iedereen (zelfs je moeder) - Kees van Amstel
   Eindejaarstraining ROUTE 2014, 19-12-2013

   “....ons vak op de relativerende hak met een schaterende en tegelijkertijd serieuze ondertoon...!”

   Joost Waijers Sales Academy Coordinator - Nederlandse Markt MARS NEDERLAND BV
  • Over o.a. Kees (Fringe Festival Edinburgh) 'Brilliant'

   The Times
  • Kees van Amstel heeft een droogkomische uitstraling, zijn verhaal sloeg duidelijk aan...

   Leeuwarder Courant
  • Cynicus over zijn eigen leven.

   Antilliaans Dagblad
  • One of the most likeable of the bunch was Kees van Amstel

   The Daily Record
  • Quotes uit recensies van theatervoorstellingen

   Zelfs wanneer hij geen grap vertelt, boeiend om naar te luisteren

   NRC Handelsblad
  • Hilarische act, zou vaker Gouda mogen aandoen

   Goudsche Courant
  • Een hilarische act, getuigt van knap improvisatie vermogen

   De Gelderlander

  Kees van Amstel over 'HUMOR WERKT':
  'Het is altijd heerlijk samenwerken met Humor Werkt. Ze scheppen de goede voorwaarden voor de artiest om het optreden zo goed en leuk mogelijk te maken. Maar dat doen ze ook voor de opdrachtgever die het optreden boekt! Win-win! En ze hebben nog gevoel voor humor ook!'