Gili

Charlatan Gili (aka Lieven Gheysen) draait al jarenlang mee zowel in de evenementenbranche als in de comedyscene.

Mentalist* of comedian? Gili ziet zichzelf als beide, alhoewel zijn show volledig gericht is op 'het zesde zintuig' ofwel mentalisme. Ondanks zijn roots bij goochelen en magie liggen, breekt Gili door als hij opgenomen wordt door De Nieuwe Snaar, een Belgisch cabaretgezelschap. Daar krijgt hij de smaak van het theater te pakken. Hierna gaat Gili solo verder met eigen voorstellingen.

Na zijn succesvolle show “Iedereen Paranormaal” springten de media gretig in op de kruistocht die Gili voert jegens allerhande zelfverklaarde paragnosten en helderzienden. Zijn opmerkelijke TV-passages in Comedy Casino en vooral de wekelijkse rubriek in De Laatste Show, deden heel wat stof opwaaien, niet het minst in de paranormale wereld.
Maar ook Nederland valt voor de charmes van deze maatschappelijk geëngageerde mentalist. Spraakmakende interviews in dagbladen als het AD, NRC en Trouw, loodsten Gili in TV-passages bij Pauw en Witteman, De Wereld Draait door en Zondag met Lubach.

Met zijn unieke mix van comedy en magie toerde Gili al de hele wereld over! Sinds 1991 treedt hij op bij tal van corporate events: van salesmeetings tot het lanceren van nieuwe producten, van incentives tot relatiedagen.

In zijn shows etaleert Gili een reeks verbazingwekkende, maar bovenal hilarische absurditeiten en visuele comedy. Gili is een all-round performer en speelt voor corporate events - op maat - zowel in het Nederlands, Engels als Frans!

In 2018 werd Gili gehuldigd als 12e erelid van SKEPP, de vereniging die pseudowetenschappen en zogenaamde paranormale verschijnselen kritisch bekijkt. Gili komt daarmee op een lijst waarop tot nu toe enkel wetenschappers en academici stonden.

* Een mentalist is iemand die met behulp van zijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig weet op te wekken. Een mentalist 'faket' m.a.w. paranormale gaven...

  • Gili - bedrijfsvoorstelling
   de Buildsightdag, 15-09-2021

   Het optreden van Gili op de Buildsightdag was geweldig! Hij zegt dat hij niet echt een zesde zintuig heeft, maar hij had wel steeds alles goed... We begrijpen er niks van, maar het was wel erg leuk. Gili is geloof ik best bekend als mentalist in België, maar van ons Nederlandse publiek kende bijna niemand hem. Een aanrader!

   Dank je wel voor al je begeleiding en het fijne meedenken in het voortraject. Dank ook aan Gili voor de fijne samenwerking en zijn mooie optreden. Hopelijk tot een volgende keer!

   H. Jochems, Buildsight
  • Gili - bedrijfsvoorstelling
   ENGIE eindejaar bijeenkomst., 14-12-2017

   Zeker erg geslaagd! Iedereen was enthousiast en aan het gelach in de zaal te merken was het een goede zet. Maar wat nu te bedenken voor de volgende editie :)

   S. Dirks - SD Event Production
  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   NNKC - (Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours), 06-10-2016

   De show en prijsuitreikingen zijn prima verlopen! Iedereen was enthousiast over Gili en de andere artiesten. We kregen zelfs opmerkingen dat ze wel een hele show van Gili wilden zien. Bedankt en tot een volgende keer!

   M. Horsten Plenary Events
  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   Nieuwjaarsbijeenkomst Bureau Jeugdzorg Limburg., 05-01-2016

   Gisteren hebben wij met ongeveer 250 collega's genoten van de voorstelling van Gili. Het was een schot in de roos!!!! Het verrassingselement was groot (totaal andere insteek dan afgelopen jaren) en de show was leuk, geanimeerd, verbazingwekkend en professioneel. Gili is met zijn technicus nog een tijdje blijven hangen en heeft vele complimenten in ontvangst mogen nemen!!!

   Grote tevredenheid derhalve!!!

   G. van de Straat - Secretaris RvB Bureau Jeugdzorg Limburg
  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   De Redactie,

   Hoe doet hij het? Da’s de vraag die ik voelde gonzen. Als je dat als mentalist kan, dan is de missie geslaagd. Iedereen doen fronsen en doen afvragen hoe dat nu gegaan is.

  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   De Morgen,

   Je valt steil achterover bij Gili's hypnoseact (bij wet nog altijd verboden) en zijn lottovoorspelling.

  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   De Morgen,

   Je valt steil achterover bij Gili's hypnoseact (bij wet nog altijd verboden) en zijn lottovoorspelling.

  • Gili - CTRL Alles onder controle?
   Het Nieuwsblad,

   Maar dé ster van de comedy line-up op Pukkelpop was Gili. Enkele jaren geleden enkel bekend bij de incrowd, sindsdien lijkt zijn ster enkel groter te worden. Nu pakte hij de Wablieft?!-tent in een half uurtje he-le-maal in! De West-Vlaming is klaar voor het écht grote werk.

  Wie is Gili ?
  Mentalist/comedian, sinds jaar en dag actief in de theaters en de corporate sector in de hele wereld, TV-fenomeen in België en (bij wijlen ook in) Nederland. Ontmaskeraar van paranormale kwak. Mijn troeven zijn: mijn meertaligheid (NL, Engels en Frans), mijn fantastische shows, mijn knappe verschijning, mijn bijzonder aangename persoonlijkheid en mijn enorme bescheidenheid.

  Waar moet jij om lachen?
  Om heel veel: mensen die vallen, Hans Teeuwen, Wim Helsen, Buster Keaton, etc.

  Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  O.a. ikzelf, dacht ik...

  Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Mijn schare fans

  Aan welk (bedrijfs-) optreden denk je nog eens terug?
  Elk optreden moet het beste optreden zijn wat ik ook gegeven heb. Tot nu toe denk ik met plezier terug aan 95% van mijn voorstellingen. De overige 5% probeer ik zo goed mogelijk te vergeten.

  Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Ik zou het niet weten. Op corporate events kom ik vooral mezelf tegen. Dat is soms confronterend, maar ik heb ermee leren omgaan.

  Je doet mensen versteld staan met:
  Mijn voorstellingen.

  Dit wil je nog kwijt:
  Ik heb wat ik nodig heb. Daarvan wil ik liever niets kwijt.

  Gili over 'HUMOR WERKT':
  'Als mentalist wist ik natuurlijk al dat HumorWerkt een goed bureau is. Ik mag dan zogezegd een zesde zintuig hebben, maar Merel, Ilonka en de rest van de bureau doen aan echte magie: namelijk een Vlaamse charlatan verkopen in Nederland. En dat doen ze nog goed ook!'