icon

Arnout van den Bossche

Arnout van den Bossche

Als je Arnout van den Bossche op straat tegenkomt, zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en een kort gewiekt kapsel. Je zou wedden dat hij onderweg is naar zijn werk, ergens in een groot betonnen gebouw. Je zou hem vooral níét opmerken.

Jarenlang was hij ook die man. Een ingenieur die werkte voor grote bedrijven waaronder Siemens en Proximus/Belgacom. Hij rijgde de onuitspreekbare functies aan elkaar: purchase analist, Fertigung Techniker, business consultant, senior bid manager…

Maar deze man won in 2009 Humo’s Comedy Cup. En toen werd hij fulltime comedian. Hij maakte de succesvolle zaalshow De Relatiefluisteraar, waarmee hij heel Vlaanderen en Nederland afschuimde. Na meer dan vijf jaar promoveerde hij zichzelf volgens de regels van het management tot Senior Executive Comedian.

Het onophoudelijk toeren voor De Relatiefluisteraar werd Arnout echter te veel en wat hij zelf jarenlang heeft zien gebeuren rondom hem op kantoor, overkwam hem nu zélf: hij stond aan de rand van een burn-out. Na een periode van rust begon hij onderzoek te doen over de thema’s werken en burn-out. Langzamerhand kwam de mentale klik en klauterde hij uit zijn eigen trechter. En toen is er iets constructief uit gekomen: zijn theatershow Burn-out voor Beginners.

  • Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginners
   Themabijeenkomst 2 april 2019, 02-04-2019

   Tot groot vermaak sloot Arnout van den Bossche ons jaarlijkse april-event af met de “Wonderlijke waanzin van de werkvloer”. Geniaal hoe hij observeert, analyseert en vervolgens duidt in zeer aannemelijke grafieken. Een greep uit het dagelijkse leven, zo herkenbaar. Een absolute aanrader voor de lachspieren.

   Reviewscore: ***9***

   F. Overtoom, Kruger
  • Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginners
   IB Conferentie 2019, 12-03-2019

   De ruim 400 enthousiaste en leergierige IB'ers hebben de conferentie in grote lijnen zeer positief beoordeeld. Daar heeft Arnout ook een belangrijk aandeel in gehad. Hartelijk bedankt!

   Cijfer 8

   M. Mathijssen Instondo B.V.
  • Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginners
   Relatiedag en afscheidsfeest, 22-11-2018

   Een ontzettende leuke voorstelling door Arnout: 'Burn out voor beginners'. Hilarische herkenbaarheid! Heerlijk gelachen samen met onze relaties tijdens de relatiemiddag. Zeker een aanrader voor uw evenement!

   reviewscore: ***10***

   A. van Wijnen, Directiesecretaresse, Gebroeders Blokland
  • Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginners

   Het herkenningseffect is groot, Goede grappen en verrassende wendingen. (***)

   Het Nieuwsblad
  • Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginners

   Voor mensen met een burn-out een ontspannende en bevrijdende ervaring. (***)

   De Standaard
  1) Wie is ...?
  Ik ben Arnout Van den Bossche. In een vorig leven nog ingenieur en nu ben ik een Belgische cabaretier. Getrouwd, vader van 2 kinderen.

  2) Waar moet jij om lachen?
  Ik kan hartelijk lachen met onnozele humor en vooral als die met een bittere ernst worden gebracht. Zo is er een sketch van Tommy Cooper waar hij met veel show een dans en flair een stuntelig dansnummer opvoert. Op een zeker moment gooit hij zijn hard kartonnen hoed op en wil hij die vangen op zijn hoofd. Je weet al van mijlen ver dat die hoed verkeerd zal vallen. Toch lach ik keer op keer als die hoed met een luide 'tok' op zijn hoofd land.

  3) Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
  In het algemeen vind ik de Britse humor de leukste die er is. En mijn zoon en zijn vriendjes. Zo zei hij onlangs dat er minder plaats is in de klas sinds ze een nieuwe juf hebben. Dat was zijn manier om te zeggen dat ze een iets wat uitgesproken achterwerk heeft.

  4) Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
  Mensen die me aanspreken na een voorstelling met tips en toevoegingen voor de act die ik beleefdheidshalve vriendelijk aanvaard; Zo was er ooit iemand die -telkens hij dacht iets leuks te vertellen- het stemmetje van Urbanus imiteerde. Erger nog: hij vertelde de ondertussen alom gekende grapjes van Urbanus gewoon na. Mijn vroegere baas dacht ook dat ie grappig was. Als hij dan eens een nieuws grap had, vertelde hij dezelfde grap steeds opnieuw terwijl hij alle bureaus afging. Dus tegen dat hij bij jou was beland, had je zijn grap al minstens 5 keer gehoord. Toch was je verplicht van te lachen. Anders was je geen 'teamplayer' en had je geen 'coorporate attitude'.

  5) Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
  Het was voor een Nederlandse verzekeringsfirma in Zwolle. Ik werd door de zaakvoeder aangekondigd als expert in 'Communicatief Relatiebeheer Specialist in Internationale Verzekeringsfondsen'. Terwijl het publiek door had dat de inleiding volledig foutief was, bleef hij maar doorgaan over mijn zogezegd bevlogen carrière. Toen ik opkwam met de melding dat er een ernstige vergissing was begaan en dat ze de verkeerde Mr. Van den Bossche hadden geboekt barstte het publiek in tranen van het lachen uit.

  6) Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)voorstelling dan jijzelf?
  Ik ben nogal fan van Wim Helsen maar die maakt geen bedrijfsvoorstellingen, denk ik.

  7) Je doet mensen versteld staan met:
  mijn overduidelijke schema's die een spiegel zijn voor de dagelijkse realiteit ;-)

  8) Dit wil je nog kwijt:
  Lachen is gezond. Het helpt te relativeren, zeker op het werk. Misschien is humor nog het beste medicijn tegen een burnout. En ik speel graag in Nederland. Het is soms wat ver rijden maar ik word steeds hartelijk ontvangen en de reacties van het publiek zijn altijd geweldig.

  Arnout van den Bossche over 'HUMOR WERKT':
  'Vlotte samenwerking, transparant, professioneel en leuke meiden... Wat kan een Belg nog meer willen? Alleen moet ik nog wennen aan de bitterballen en het Heineken bier op de 'feessies'!'

  Tweets