icon

Onno Innemee

Onno Innemee

De in Den Haag geboren cabaretier is uit het bouwjaar 1964. Na het VWO ging hij informatica studeren in Leiden. Met veel plezier startte hij na het behalen van zijn studie een ICT bedrijfje. Dit was nu zeer waarschijnlijk een miljoenen bedrijf geweest, ware het niet dat hij na twee jaar stopte. Dit was het gevolg van het winnen van de Wim Sonneveld Prijs in 1991 tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival, met het cabaretduo Basterd.

Onno is de vaste regisseur van Kees Torn en regisseerde ook de eerste twee cabaretprogramma’s van Klaas van der Eerden. Hij zat drie jaar in het cabaretteam van het VARA-radioprogramma 'Spijkers met koppen'. In de zomer van 2002 was hij 1 van de 6 cabaretiers van de succesvolle Parade-voorstelling ‘De Camping’. Onno speelde de hoofdrol in de grote-zaalproduktie 'PETROV' die in december 1998 en 1999 te zien was en waarbij zijn acteertalent opviel. Ook was hij met regelmaat te bewonderen met een actuele Jip en Janneke bij VARA Laat en was hij een vaste bezoeker van de parenclub in ‘Kopspijkers’. In seizoen 2005-2006 was Onno in de theaters te zien in ‘Het Schip’ (met cabaretduo Schudden) en de kerstproductie van ‘Petrov’ (met cabaretgroep Niet Schieten).
Mimische en verbale clownerie, maffe typetjes, gekke stemmetjes, absurde ‘sketchjes'. Onno Innemee is er meester in zoals hij bewees in de vier programma's die hij maakte met het duo Basterd en in de daaropvolgende solo's. Deze typetjes - hoe absurd ze ook zijn - blijven geloofwaardig en werken niet alleen op de lachspieren, maar weten ook te ontroeren. In toenemende mate profileerde Onno, naast zijn alter ego's, zijn eigenste Innemee. Dat blijkt een snedig conferencier te zijn met een scherpe tong en een jongensachtig charisma.
Afgelopen seizoen (2018-2019) speelde hij in de klucht 'Medisch Centrum Best' (de vier acteurs vertolkten gezamenlijk vijftien rollen).

  • Fake Speaker Onno Innemee
   Sappi Power Talk, 22-11-2013

   Heel veel lof voor het fantastische optreden tijdens onze Power Talk. Het is niet gelogen als ik zeg dat er tranen over mijn wangen liepen van het lachen. Wat is hij goed! Overigens heb ik niemand gezien in de zaal die niet gebulderd heeft van het lachen.
   Toen hij begon zag je de deelnemers elkaar een beetje ongemakkelijk aankijken. Er was zelfs iemand uit het publiek die ietwat bezorgd aan Onno vroeg of hij misschien iets kon doen om hem op zijn gemak te laten voelen (waarschijnlijk in de hoop dat de stotter minder zou worden)! Het antwoord van Onno was briljant: Ggggg-gg-ggg-gggg-geduld. Niet lang daarna begon het publiek door te krijgen dat het misschien allemaal niet zo heel serieus was, met veel hilariteit tot gevolg.

   Echt een absolute aanrader, mede omdat Onno zo goed in zijn rol blijft en zijn grappen zeer verrassend zijn. De stotter is een extra leuke aanvulling daarop! Dank voor zijn bijdrage aan iets wat wel de meest succesvolle Sappi Power Talk ooit wordt genoemd. We zullen er nog lang over napraten.

   Wendy Duivestein, Management Assistente PaperlinX
  • Fake Speaker Onno Innemee
   jaarvergadering van Bedrijven Kring Leerdam, 18-04-2013

   De voorstelling was leuk en de reacties waren goed. De mensen vonden het leuk!

   Johan Koch, Onze Jongens
  • Fake Speaker Onno Innemee
   Identify 2012 van Viacom International Media Networks, 08-03-2013

   Restaurant, Hotel & Spa Savarin heeft inmiddels enkele malen het optreden van Onno ingehuurd. Keer op keer succes verzekerd. Wanneer Onno begint als de stotterende hoogleraar kantelberg, is de hele zaal stil en denkt wat is dit voor vreselijke amateur, deze man kan niet eens praten. Al gauw tijdens zijn optreden komt de ware aap uit de mouw en is lachsalvo gegarandeerd. Dat is precies wat wij onze gasten willen geven. Wij zijn fan van Onno!

   Patrick van Zuiden, Restaurant, Hotel & Spa Savarin
  • Fake Speaker Onno Innemee
   diverse optredens, 05-06-2012

   Ik heb een keer of vijf met Onno Innemee gewerkt. Eén keer hebben wij samen een zaal met 500 mensen volstrekt op het verkeerde been gebracht. De andere keren was in kleinere groepen waar hij als 'fake speaker' optrad. Alle keren zeer hilarisch en geslaagd.

   Martin Dooms, directeur stichting Intermin

  Onno Innemee over 'HUMOR WERKT':
  'Door Merel & Ilonka, of is het Ilonka & Merel, kan ik weer twee keer per jaar op vakantie en heb ik weer plezier in mijn werk. Ik leg vol vertrouwen, mijn lot, in de handen van deze twee toegankelijke, capabele, goedlachse zakenvrouwen.'