icon

Onno Innemee

Onno Innemee

De in Den Haag geboren cabaretier is uit het bouwjaar 1964. Na het VWO ging hij informatica studeren in Leiden. In 1991 won hij de Wim Sonneveld-prijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival, met het cabaretduo Basterd.

Onno is als (fake-)spreker, cabaretier, regisseur en (stem)acteur ruim inzetbaar. Afgelopen periode speelde hij in diverse kluchten, met als laatste ‘Heel Holland Lacht’. Onno was in 2019 ook in een aantal afleveringen te zien in de succesvolle tv-serie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen'. 2023/2024 speelt hij in een kinderkomedy 'Pip en Pelle'. September 2024 gaat hij samen met Mike Boddé de theaters in met de voorstelling 'De Klootzak en de Eikel'.

Onno is de vaste regisseur van Kees Torn. Alle negen programma’s was hij verantwoordelijk voor. Ook deed hij de eerste twee programma’s van Klaas van der Eerden. En ‘Reken maar nergens op’ van Jan Beuving & Daan van Eijk.

Hij is de programmeur in de Leidse Comedy Club De Burcht (voorheen Bourbon Street). Ook zal je hem vast van je reclameblok kennen als rennende postbode van PostNL of als brokkenmaker die eerder naar Pearl had moeten gaan. Onno is werkzaam als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS).

  • Onno Innemee - Fake Speaker
   bijeenkomst HAL, 17-03-2023

   Veel dank voor je geweldige optreden als onze 'fake speaker' professor Leonard Dijkstra. Je hebt een blijvende indruk achtergelaten als expert in 'Next generation leadership' en we zullen je tips & tricks zeer ter harte nemen ( met name hoe je een kat een pilletje geeft) 😂

   B. Lassche, Portfolio Leadership Development team
  • Onno Innemee - Fake Speaker
   Directiedag, 31-10-2022

   Vandaag organiseerde het Evenementenbureau een interactieve, leerzame maar vooral een gezellige dag. [...] En op de valreep werd iedereen nog even op het verkeerde been gezet door Sjoerd Dijkstra (alias Onno Innemee, de fake speaker). Gelukkig kon er al snel hard gelachen worden om zijn onsamenhangende relaas.

   Evenementenbureau
  • Onno Innemee - Knowing the Stars
   Thuiswerkfestival Kersteditie, 21-12-2021

   Ons voorprogramma was leuk en iedereen deed zo enthousiast mee dat het uitlopen onstopbaar was. Gelukkig was Onno superflexibel.

   Tijdens de live-bijeenkomst kreeg ik alleen maar flarden mee. Maar via de verschillende kanalen hoorde ik alleen maar positieve geluiden. Gisteravond heb ik het in alle rust zelf teruggekeken en ik kan niet anders zeggen dan dat het een hele leuke show was (en dat zeg ik niet omdat ik als winnaar werd uitgeroepen). De ontwapenende manier waarmee Onno dat doet, paste helemaal bij de middag. De grappen waren soms best hard, maar Onno weet ze leuk te brengen. Ik heb serieus niets negatief gehoord en dat is voor mij voor het eerst. Kortom, top!

   I. Westdijk, Gemeente Katwijk
  • Onno Innemee - Knowing the Stars
   Digitale activiteit IMT, 20-05-2021

   Het ging goed en het was leuk! Onno heeft er een leuk stuk van gemaakt. Reacties van de deelnemers waren leuk.

   A. Evers, Rijnstate
  • Onno Innemee - Knowing the Stars
   online personeelsbijeenkomst, 16-03-2021

   We hebben erg genoten van de "show" en leuke, positieve reacties ontvangen. Weer even een uurtje heerlijk gelachen.

   S. Tampung, Zorg en Zekerheid
  • Onno Innemee - Fake Speaker
   jubileumfeest, 14-09-2019

   Maxime Verhagen ex vice-premier en huidig directeur Bouwend Nederland, zou ons jubileumfeest officieel komen openen. Echter bij verzuim nam zijn directe collega deze taak over, maar de verwachtingen en spanning waren hier niet minder om! Stotterend, zwetend en heel ongemakkelijk nam hij plaats achter de desk en vijf minuten van plaatsvervangende schaamte om niet als eerste in de lach te schieten waren het gevolg. Totdat er één iemand het niet meer houdt, hilarisch!!!

   Paul Wijtman, WVH Gevelprojecten
  • Onno Innemee - Fake Speaker
   mannendiner, 14-06-2019

   Op het jaarlijkse rood wit blauwe mannendiner van voetbalvereniging Excelsior Maassluis, uitkomend in de tweede divisie van het zaterdag amateurvoetbal, was Onno onze mystery guest. Aangekondigd als een vertegenwoordiger van een projectontwikkelaar, die de aanwezigen zou gaan informeren over de plannen m.b.t. een nieuw complex voor de vereniging. In de eerste 8 minuten was de verbazing van de aanwezigen groot. Steker nog: er was plaatsvervangende schaamte en medelijden met de spreker die stotterend en met weinig ambitie/pretenties de presentatie verzorgde. Totdat duidelijk werd dat de spreker helemaal niet kwam om de plannen duidelijk te maken, maar de zaal bewust in verwarring had gebracht. Wat daarna volgde was een bijzonder humoristische, hilarische kijk op de maatschappij met schitterende grappen, woordspelingen en mimiek. Een fraai staaltje entertainment.

   A. van der Ende, Excelsior Maassluis
  • Onno Innemee - Fake Speaker
   Bijeenkomst Openbaar Ministerie, 07-06-2019

   Onno werd aangekondigd als accountmanager van een bureau dat ons medewerkerstevredenheidsonderzoek had uitgevoerd en de resultaten kwam presenteren. Sommigen wilden al wegzakken in hun stoel en bij de aanblik van een hele zenuwachtige, zwetende en stotterende man kregen zij plaatsvervangende schaamte. Steeds meer aanwezigen keken elkaar aan met een vragende blik; gaat het wel goed met die man, straks krijgt hij een hartaanval. Die zorgen maakten snel plaats voor opgelucht lachen toen bleek dat dit allemaal onderdeel was van een fakespeech. Met een fakespeech vraag je op een hilarische manier aandacht voor je onderwerp en worden de associaties met dat onderwerp vanaf dat moment misschien wel positiever. In ieder geval denkt men er dan met een lach aan terug, een aanrader!

   J. van Aken
  • Fake Speaker Onno Innemee
   Sappi Power Talk, 22-11-2013

   Heel veel lof voor het fantastische optreden tijdens onze Power Talk. Het is niet gelogen als ik zeg dat er tranen over mijn wangen liepen van het lachen. Wat is hij goed! Overigens heb ik niemand gezien in de zaal die niet gebulderd heeft van het lachen.
   Toen hij begon zag je de deelnemers elkaar een beetje ongemakkelijk aankijken. Er was zelfs iemand uit het publiek die ietwat bezorgd aan Onno vroeg of hij misschien iets kon doen om hem op zijn gemak te laten voelen (waarschijnlijk in de hoop dat de stotter minder zou worden)! Het antwoord van Onno was briljant: Ggggg-gg-ggg-gggg-geduld. Niet lang daarna begon het publiek door te krijgen dat het misschien allemaal niet zo heel serieus was, met veel hilariteit tot gevolg.

   Echt een absolute aanrader, mede omdat Onno zo goed in zijn rol blijft en zijn grappen zeer verrassend zijn. De stotter is een extra leuke aanvulling daarop! Dank voor zijn bijdrage aan iets wat wel de meest succesvolle Sappi Power Talk ooit wordt genoemd. We zullen er nog lang over napraten.

   Wendy Duivestein, Management Assistente PaperlinX
  • Fake Speaker Onno Innemee
   jaarvergadering van Bedrijven Kring Leerdam, 18-04-2013

   De voorstelling was leuk en de reacties waren goed. De mensen vonden het leuk!

   Johan Koch, Onze Jongens
  • Fake Speaker Onno Innemee
   Identify 2012 van Viacom International Media Networks, 08-03-2013

   Restaurant, Hotel & Spa Savarin heeft inmiddels enkele malen het optreden van Onno ingehuurd. Keer op keer succes verzekerd. Wanneer Onno begint als de stotterende hoogleraar kantelberg, is de hele zaal stil en denkt wat is dit voor vreselijke amateur, deze man kan niet eens praten. Al gauw tijdens zijn optreden komt de ware aap uit de mouw en is lachsalvo gegarandeerd. Dat is precies wat wij onze gasten willen geven. Wij zijn fan van Onno!

   Patrick van Zuiden, Restaurant, Hotel & Spa Savarin
  • Fake Speaker Onno Innemee
   diverse optredens, 05-06-2012

   Ik heb een keer of vijf met Onno Innemee gewerkt. Eén keer hebben wij samen een zaal met 500 mensen volstrekt op het verkeerde been gebracht. De andere keren was in kleinere groepen waar hij als 'fake speaker' optrad. Alle keren zeer hilarisch en geslaagd.

   Martin Dooms, directeur stichting Intermin
  • Onno Innemee - Fake Speaker
   bijeenkomst HAL,

   Veel dank voor je geweldige optreden als onze 'fake speaker' professor Leonard Dijkstra. Je hebt een blijvende indruk achtergelaten als expert in 'Next generation leadership' en we zullen je tips & tricks zeer ter harte nemen ( met name hoe je een kat een pilletje geeft) 😂

   B. Lassche, Portfolio Leadership Development team

  Onno Innemee over 'HUMOR WERKT':
  'Door Merel & Ilonka, of is het Ilonka & Merel, kan ik weer twee keer per jaar op vakantie en heb ik weer plezier in mijn werk. Ik leg vol vertrouwen, mijn lot, in de handen van deze twee toegankelijke, capabele, goedlachse zakenvrouwen.'