DE VONK SLOEG OVER: MARC DE HOND VIA HUMOR WERKT!


Ze kwamen kijken bij een optreden van me. De vonk sloeg over, de liefde was wederzijds. Inmiddels wonen we allemaal in één huis en zijn we bekeerd tot mormonen’, aldus Marc de Hond over de dames van Humor Werkt =). 
 
De bevlogen theatermaker pakt nieuwe uitdagingen met beide handen aan. Hij is vanaf vandaag via Humor Werkt in te huren met een inspirerend verhaal over kracht, acceptatie en optimisme in tijden van verandering. In zijn voorstelling vertelt hij hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde.
 
Thema’s: ondernemerschap, social media, ICT, medische fouten, geluk, overwinnen van angst, revalidatie, (over)leven met een handicap en toegankelijkheid, omgaan met verandering en tegenslag en acceptatie.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!


ONTVANGEN REVIEWS

De afgelopen periode hebben we weer prachtige referenties ontvangen. Met blosjes op de wangen lichten we hieronder een aantal uit:
Na een prettig contact met Humor Werkt kwam Bastiaan Geleijnse uitermate goed voorbereid op onze Personeelsdag. In korte tijd wist hij de essentie uit de verschillende lezingen en workshops te halen en met zijn teksten bij de Fokke en Sukke tekeningen een herkenbaar en goed beeld neer te zetten van hetgeen deze dag voorbij kwam. Met zijn rustige uitstraling en gevoel voor humor wist hij de 340 aanwezigen te boeien en vooral te laten lachen. Een meerwaarde voor onze Personeelsdag!
Mevrouw Barten over Bastiaan Geleijnse tijdens de Personeelsdag Panta Rhei
 
Als afsluiter van ons jaarcongres hebben de heren van Quiz op Maat Michiel Eijsbouts en Ronald Snijders de hele zaal plat van het lachen gekregen! Michiel en Ronald hadden zich goed voorbereid, de quizvragen hadden betrekking op de doelgroep. De samenwerking met zowel Merel als Roos van Humor Werkt cabaret-sprekersbureau was prettig en constructief. Kortom, een absolute aanrader!
Mevrouw Groenhuijsen over Michiel Eijsbouts en vervanger Ronald Snijders tijdens het KNB-jaarcongres
 
Mede door jullie Complimentenmeisjes is ons evenement een groot succes geworden!
Het gaf echt een meerwaarde en een hele leuke dynamiek aan de avond!
De meiden geven de complimenten op zo'n leuke en bijzondere manier, dus voor hen een diepe buiging!
Mevrouw Johannesen over De Complimentenmeisjes tijdens de RP-Academy
VERDER
Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn weer veelvuldig op tv (NPO 1) te bewonderen. Het Instituut is vanaf 2 november elke donderdag te zien om 21.30u. De Kwis is elke zaterdag vanaf 4 november te zien om 21.30u.  Het International Comedy Festival Rotterdam (ICFR) vond afgelopen 7 oktober plaats op het bruisende Katendrecht en de Wilhelminapier. We hebben deze avond genoten van meer dan 50 nationale en internationale comedians waaronder succesvolle shows van o.a. Raoul Heertje, André Manuel, Jandino, Ronald Giphart, Silvester Zwaneveld en Javier Guzman. Ondanks de regenbuien en een gecancelde vlucht met zes (!) comedians, kijken we met veel enthousiasme terug op een geslaagde vierde editie van het ICFR!
Bekijk hier de aftermovie.Op 18 november vindt de première van de theatervoorstelling HOTEL van Op Sterk Water plaats in Diligentia te Den Haag. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via de site.  

Na de voorstelling Burn-out voor Beginners is nu ook het gelijknamige boek van Arnout van den Bossche verkrijgbaar. Gesigneerd en wel via zijn eigen webshop te bestellen: naar verwachting verschijnt het boek in februari 2018 in de Nederlandse boekwinkels.

De Speld bestaat 10 jaar en naar aanleiding hiervan is het boek 100 Jaar De Speld – Deel 1 verschenen. Het is een mooie bundeling van de beste stukken van De Speld. Het boek is nu al te bestellen - uiteindelijk zal het ook via alle ouderwetse kanalen verschijnen, maar dit is de manier waarop je direct bij de bron komt: shop.speld.nl. Bekijk de uitzending bij DWDD. De Speld LIVE boeken voor tijdens een zakelijke bijeenkomst, kijk voor meer informatie op De Speld LIVE.

Dit Was Het Nieuws is vanaf zondag 17 december weer wekelijks te zien op NPO 1. Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal zijn de teamcaptains. Met wederom de vaste redactieleden en schrijvers Cindy Pieterse en Kees van Amstel. Kaartjes zijn te bestellen via de site.


MARC DE HOND

Het is fijn te melden dat Humor Werkt weer een spreker rijker is. Lees hier het interview met hem.
Wie is Marc de Hond?
Marc de Hond is als je het mij vraagt een vriendelijke, spontane, intelligente, grappige en knappe man van net 40 die momenteel langs de Nederlandse theaters toert met een indrukwekkend theaterprogramma. Als je het aan Ivo Niehe zou vragen zou hij waarschijnlijk zeggen: niet de meest indrukwekkende podiumartiest die ik ooit heb gezien, want dat ben ik zelf.

Waar moet jij om lachen?
Mijn ochtendroutine bestaat uit het terugkijken van Amerikaanse Late Night Talkshows! Ik ben enorm fan van Seth Meyers, Samantha Bee, John Oliver, Stephen Colbert, Bill Maher, The Daily Show en SNL. Ik sla geen aflevering over. Eigenlijk is het enige goede aan Donald Trump dat hij dagelijks gouden voorzetten doet om grappen over te maken. Als er iemand zijn bullshit goed kan benoemen zijn het deze shows.
 
Wie heeft volgens jou een goed gevoel voor humor?
In Nederland kijk ik enorm op tegen intelligente grappenmakers als Tim Fransen, Jan Beuving en het team van Zondag met Lubach. Sowieso waanzinnig om te zien hoeveel komisch talent ons land te bieden heeft.

Wie denkt volgens jou dat hij/zij een goed gevoel voor humor heeft?
Volgens mij denkt Sybrand Buma dat hij een goed gevoel voor humor heeft… en ik hoor van mensen die hem persoonlijk hebben meegemaakt dat dat ook werkelijk zo is. Als ik eerlijk ben vind ik Geert Wilders (hoewel ik het op de meeste punten echt gigantisch met hem oneens ben) ook af en toe heel adrem kan zijn. Ik ben wel het meest gecharmeerd van politici die zelfspot hebben, zoals Barack Obama en Klaas Dijkhoff (die worden niet vaak in één adem genoemd volgens mij). Overigens heeft George W. Bush in de interviews die hij de afgelopen jaren geeft ook mooie zelfspot. Ik had trouwens nooit gedacht dat ik met weemoed zou terugdenken aan de tijd dat Bush president was. Wat mis ik die man.

Aan welk (bedrijfs-)optreden denk je nog eens terug?
Ooit mocht ik voor het jubileum van KNGF (geleidehonden) mijn complete solovoorstelling opvoeren voor een zaal van 1000 mensen. Toen was ik nog maar een jaar bezig, en dat was voor mij echt een doorbraak. Achteraf hoorde ik dat ze me in eerste instantie benaderd hadden omdat ze het grappig vonden dat ik De Hond heet!
Het hoogst haalbare wat ik met mijn optredens kan bereiken, heb ik overigens ook al achter de rug. Dat was in Amsterdam. Nee, niet in Carré maar bovenin de Mondriaantoren voor de directie van de Rabobank. Er is in Nederland nergens een podium te vinden dat hoger ligt dan die zaal op de 55ste verdieping.

Welke artiest maakt een nog betere (bedrijfs-)optreden dan jijzelf?
Ik heb Ilse de Lange weleens meegemaakt bij een bedrijfsfeest. Ik vind haar erg grappig, maar ze bleek ook nog eens geweldig te kunnen zingen. Ook Ali B. is een aanrader. Die kan een congres afsluiten met een ter plekke geïmproviseerde rap. Soms mislukt dat trouwens, maar dat hij dat aandurft vind ik alleen al superdapper. Zelfs als het mislukt is het meer dan de moeite waard en dan vangt hij dat briljant op.

Je doet mensen versteld staan met
Ik heb ooit een keer met behulp van een dubbelganger in een soortgelijke rolstoel mijn wederopstanding in scene gezet. Het is het meligste dat ik ooit heb geflikt op het podium en ik heb me in de coulissen bescheurd van het lachen. Op rij 1 bleek werkelijk een vrouw te zitten die dacht dat ik mijn handicap gefaked had!  Er zijn (slechte kwaliteit) beelden van… maar ik heb zo veel plezier met het terugkijken.
https://www.youtube.com/watch?v=CC3ZEQMYvZ4

Waar ken je de dames van Humor Werkt van?
Ze kwamen kijken bij een optreden van me. De vonk sloeg over, de liefde was wederzijds. Inmiddels wonen we allemaal in één huis en zijn we bekeerd tot mormonen.

Dit wil je nog kwijt
De Aarde warmt op en de zeespiegel stijgt. Laten we daar serieus eens iets aan gaan doen. Mijn huis staat vier meter onder NAP en ik ben geen enorm sterke zwemmer.
TWEETS VAN DE AFGELOPEN PERIODE

Volg ons op twitter en 'like us' op facebook!
Goed tasje voor de nazomer
Fijn teamuitje bij Dolf Jansen
HUMOR WERKT PRODUCTIES
Postadres
Appelstraat 42
2564 EH Den Haag


Bezoekadres
Lange Voorhout 34
2514 EE Den Haag

E: info@humorwerkt.nl
Social media
   
CONTACT
 
Merel Kortekaas

T: 06 81 06 01 49
E: merel@humorwerkt.nl


 
Ilonka Blok
T: 06 81 06 01 47
E: ilonka@humorwerkt.nl