icon

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk is in Suriname geboren, maar opgegroeid in Brabant. Als ‘Braboneger' werd hij in 2011 bekend door zijn video "Gewoon betalen!". In het filmpje doet hij onverbloemd uit de doeken hoe hij denkt over wanbetalers en klagers. Met zijn Tilburgse dialect, keiharde uitspraken en eenvoudige visie op de samenleving verovert hij de harten van vele Nederlanders.
In 2012 maakt hij zijn theaterdebuut en momenteel toert hij het land rond met zijn vierde voorstelling, Van slaaf tot meester.
Naast het spelen in theaters en het maken van Youtubevideo’s maakte Steven o.a. 'De Braboneger verkaast?!' en 'De Braboneger basht!' voor de NPO, deed hij mee aan The Comedy Central Roast of Gordon en was hij deelnemer bij Expeditie Robinson 2018.
Het succes is niet uit de lucht komen vallen. Door zijn levenservaring, culturele achtergrond, arbeidsethos en positieve instelling is Steven Brunswijk, tegenwoordig a.k.a. Brabo, waar hij nu is. Hij doet (bijna) niets liever dan een podium betreden, zijn ervaringen delen en mensen te laten lachen!

  • Bedrijfsoptreden Steven Brunswijk
   Aftrap DKG B2B: samen sterker!, 14-03-2019

   We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en hebben veel enthousiaste reacties gehad op het optreden van Steven, hij heeft zijn show goed neergezet. De zaken waren goed afgestemd. Bedankt voor de fijne samenwerking en snelle afstemming, dit was super.

   E. Kania, HR adviseur DKG De Groep B.V.
  • Bedrijfsoptreden

   FoxSport / Unilever / Gemeente Rotterdam/ Gemeente Tilburg / Albert Hein / NS