icon

Safaripark Zuidas

Safaripark Zuidas

Crew:
Janke Dekker debuteerde in 1987 nog tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam met de hoofdrol in de musical Evita van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Er volgde een lange musical-carrière, waarbij haar voorliefde voor de kleinere inhoudelijke musicals altijd aanwezig bleef. Naast theater presenteerde Janke diverse tv-programma’s, speelde in tv-series en films en gaf zang- en dramales aan scholen. Ook schreef zij de liedteksten voor de musical Oorlogswinter, had zij de muzikale leiding voor de musical Kruistocht in spijkerbroek en regisseerde zij de meerdere muziektheaterproducties. In 2011 is Janke een theaterproductie-bedrijf gestart. Dit bedrijf legt zich toe op het creëren van originele Nederlandse theaterproducties met een grote rol voor muziek in de breedste zin van het woord. Verder schrijft ze in haar stichting fondsen aan om bijzondere producties met een maatschappelijke betekenis op te starten.

Max van den Burg studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie Maastricht, waarna hij in diverse theaterproducties te zien was. In 2008 ging hij solo en won hij de Publieksprijs op het Camerettenfestival. Sindsdien toert Max met zijn inmiddels vijfde cabaretprogramma door heel Nederland.
Behalve in de theaters is hij ook regelmatig te zien als acteur in films, tv-series, tv- en radiocommercials en als acteur / presentator in bedrijfsfilms, o.a. in New Kids Nitro, Flikken Maastricht, Spangas en Ramses.

Creatives:
Erris van Ginkel (script en regie) is theatermaker in brede zin: regisseur, scenarist, liedjesschrijver en begeleidt cabaretiers en kleinkunstenaars bij de totstandkoming van hun avondvullende programma. Hij staat zelf ook op op de planken als zanger, cabaretier, acteur en is artistiek leider bij de Amsterdamse theatergroep Toetssteen. Naast zijn theatercarrière is hij creative director en eigenaar van Moodfactory, een bedrijf dat film, marketing, verandering, theater, online en designervaring combineert naar 1 ingrediënt: de mood. Sinds 2016 vormt hij een duo met Roos Schlikker en schrijven ze samen theater- en filmscripts, waaronder Soof de musical en Laten we Eerlijk Zijn.

Roos Schlikker (script) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en vervolgens een postdoc journalistiek. Ze belandde tijdens haar studie bij een financieel tijdschrift en was na twee jaar de stopdassen wel beu. Ze ging als freelancer aan de slag en werkte voor allerlei kranten en magazines en schreef vier journalistieke boeken. Ze werkte onder meer voor HP/De Tijd, Vrij Nederland, Volkskrant Magazine en het Parool. Tegenwoordig heeft ze een wekelijkse column in het Parool, schrijft ze columns in Kek Mama, Intermediair en Libelle. Roos schuift regelmatig aan bij programma’s als DWDD, RTL Late Night en WNL Opiniemakers. Mei 2019 verschijnt haar eerste roman.
Samen met Erris van Ginkel schrijft ze regelmatig voor theater.

Maurits Fondse (composities en muzikale leiding) is pianist, zanger, bandleider en componist.
In 1995 studeerde Maurits af in de Bedrijfskundige Economie aan de VU, daarna ging hij studeren aan het Conservatorium Utrecht. Hij is sinds 2013 vaste pianist bij de band van Freek de Jonge, was eerder de bandleider en arrangeur voor o.a. Serge Gainsbourg Forever en de Kinderen Voor Kinderen Jubileum Tour. Momenteel toert hij met Britta Maria en Oleg Fateev door de Nederlandse theaters met ‘Chansons van Schoonheid en Troost’. Daarvoor bezong hij het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel.

  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Maurits Fondse weet keer op keer Nederlandse top songs te schrijven!

   Musicalvibes.net
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Je komt nog nalachend de zaal uit. (...) Janke Dekker schittert. (...) Ga Kijken!

   Musicalnieuws
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Rake Satire over het zakenleven in Safaripark Zuidas.
   ***** (5 sterren)

   NRC
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Spannend locatietheater op de juiste plek.

   Tipvanannerose.nl
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Safaripark Zuidas – Messcherp en geestig.
   ***** (5 sterren)

   Theaterparadijs.nl
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   De voorstelling doet je nadenken en relativeren.

   Musicalworld
  • Safaripark Zuidas
   Locatie-voorstelling op de Zuidas Amsterdam,

   Strakke choreografie, gedanst door getalenteerde jongeren. Een erg goede Max van den Burg in alle mannenrollen.
   *** (3 sterren)

   de Volkskrant

  Safaripark Zuidas over 'HUMOR WERKT':
  'Merel en Ilonka kennen het klappen van de zweep zowel in het culturele als commerciële circuit. Voor ons een perfect combinatie om onze theatervoorstelling voor een breder publiek toegankelijk te maken. Bovendien zijn ze ook heel fijn om mee samen te werken, reageren ze snel en staan ze open voor nieuwe avonturen.'