icon

Greg Shapiro

Greg Shapiro

Comedian, auteur en acteur Gregory Shapiro (1968) heeft zowel de Amerikaanse als de Nederlandse nationaliteit. Zijn imitatie van de stem van Donald Trump in Arjan Lubachs ‘Netherlands Second’ video ging de hele wereld over. Greg is ook bekend van zijn samenwerking met Boom Chicago, in 1994 kwam hij naar Nederland om samen met vrienden dit gezelschap op te zetten.
In 2007 schreef en hostte hij Comedy Central News, because Dutch news is news too. Hij heeft hij ook gewerkt met o.a. BNR Radio, BNNVARA en de VPRO en was in meerdere Nederlandse speelfilms en tv-series te zien als acteur.

De twee solovoorstellingen How to be Orange en Superburger: the Man with Split Nationalities zijn geïnspireerd door zijn eigen inburgering in Nederland. Na zijn succesvolle voorstelling The Madness of King Donald trad Greg in 2020 op met Leaving Trumpland. Aan deze voorstelling kwam abrupt een einde vanwege de sluiting van alle theaters i.v.m. corona. Maar Greg liet zich niet uit het veld slaan en kwam met een coronaproof webinar How not to Zoom over alle do’s en don’ts tijdens online vergaderen.

Greg heeft inmiddels ook drie boeken op zijn naam staan: How to Be Orange, How to Be Dutch: the Quiz en The American Netherlander, 25 Years of Expat Tales. Als The American Netherlander geeft hij masterclasses aan internationale bedrijven over culturele assimilatie, Culture Shock Therapy.

Greg heeft een grote staat van dienst opgebouwd in 25 jaar. Hij speelde voor onder andere Koning Willem-Alexander, president François Hollande, ASML, ABN AMRO, Tommy Hilfiger, Booking.com, NATO, ING en Philips en bijna alle universiteiten in Nederland. Het thema is in het algemeen oranje of groen. Greg is een veelzijdige dagvoorzitter, die iedereen laat lachen en op zijn gemak stelt.
Hij trad op in studentenkamers en rijdende bussen. De meest originele plek was in de businessclass van KLM in een 747 op 10 km hoogte.

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Symposium rethinking economics, 22-05-2024

   Het was een hele leuke en inspirerende dag! Veel positieve reacties gehoord over Greg en ik hoorde de mensen ook wel goed lachen. Er waren ook wel mensen die het niet helemaal hun ding vonden, maar dat heb je altijd. Bedankt voor jullie flexibiliteit en het meedenken, het was super fijn dat we op deze korte termijn nog zo'n leuke energieke afsluiter konden boeken!

   Y. van de Ven, Wetenschapsredacteur, VU School of Business and Economics
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   publieke recensies Climate Good News show, 01-01-2024

   PUBLIEKE RECENSIES 'Climate Good News' show:
   1. “Belangrijk en inspirerend.”
   2. “Klimaatnieuwsverhalen doen je beseffen dat het niet allemaal slecht is. Grappig en opbeurend.”
   3. “Klimaatthema is geweldig. Ook de 'let op greenwashing'-invalshoek. Het doet een beroep op de scepticus in mij.”

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   CRO-evenement (Conversion Rate Optimization) 2023 ivm PowerPoint Parody Wrap-up, 11-12-2023

   “Wij zijn altijd op zoek naar sprekers met een beoordeling Goed of Geweldig van 70% of hoger. Jouw score: 90,5%!”

   1. “Het is echt geweldig hoe hij op het podium durft te staan ​​en grappig te zijn over sessies die nog maar een uur geleden plaatsvonden.”
   2. “Geweldige presentatie. Geweldige energie. Super onder de indruk van hoe snel je alles voor elkaar hebt gekregen, vooral voor degenen die nog maar net hadden gesproken vóór je sessie. Echt moeilijk om het te volbrengen, maar het is je gelukt. Bravo."
   3. "Greg liet me op een gegeven moment huilen van het lachen... en ik was echt onder de indruk van zijn herinnering aan de gebeurtenis."
   4. “Bedankt voor de geweldige afsluitende keynote. Ik bewonder echt je talent om in zo'n korte tijd iets te bedenken dat zo grappig is en je ook aan het denken zet.”
   5. “HAHAHAHA !!!!”

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Business Event, 11-09-2023

   Thanks for the great show tonight Greg. The speeds and custom work was great, will keep you in mind when another occasion arises. Let's create new horizons (with windmills) :)

   en

   Greg gave an impressive performance during the business event, touching exactly on the intercultural themes between the US and The Netherlands with razor-sharp humour and hilarious observations. We very much like his personal touch during preparations and performance!

   J. van den Hof
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Boskalis Subsea Cables - Business Event, 11-09-2023

   Greg gave an impressive performance during Boskalis' business event, touching exactly on the intercultural themes between the United States and the Netherlands with razor sharp humour and hilarious observations. We very much liked his personal touch during preparations and the performance!"

   Boskalis Subsea Cables B.V.
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   Basware Partner Council Q4, 29-11-2022

   Een groep mensen van rond de wereld, de zoveelste online meeting. Wij kozen Greg Shapiro om in de pauze van 10 minuten in een kleine 100 slides de draak te steken met online meetings en de nederlandse cultuur. Tranen van het lachen, wat een energie en drukte. Wel lastig om de volgende presentatie nog een beetje flamboyant te houden....ow ja, en ik moest HR nog even toelichten waarom er iemand zonder broek door het kantoor liep :)

   Reviewscore ***9***

   T. van Bemmelen
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   opening van Theaterseizoen 22-23 in de Warenar, 17-09-2022

   De Ware Mix opening van Theaterseizoen 22-23 in de Warenar was een feestje!
   Publiek en artiesten hebben een hele leuke avond gehad. En er is de afgelopen twee dagen ook lekker besteld!
   Dank voor het snelle schakelen samen en dank nogmaals aan Greg.

   N. Senf
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Technopolis: 25 years and beyond, 08-09-2022

   Het was een geslaagd evenement. We krijgen positieve reacties op het optreden van Greg dus dat is mooi!

   K. Timmerman, Office Manager
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   de studiedag Sioz, 19-04-2022

   Ging prima, positieve reacties ook! En leuke man trouwens.

   F. Stouten
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   prerecorded sessie tijdens TBC, 23-02-2022

   We used your video at our event yesterday and it was great. It really hit the right note and was enjoyed by all. We hope to see you again – hopefully F2F next time.

   Janssen Pharmaceutica (Belgium)
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   Stategic Day – 14 January, 14-01-2022

   We hebben hele leuke reacties gehad! Greg was een aangename afwisseling in het serieuze programma over onze business plannen voor 2022.
   Al met al een geslaagde dag, mede dankzij jullie. Heel erg bedankt daar voor!

   A. van den Eijnden, Event & Sales support EyeOn BV
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   Eindejaarsgeschenk Concepteurs, 14-12-2021

   Het was een geslaagde ochtend met Greg! We hebben zeker positieve reacties gekregen. Onze klanten hebben het erg gewaardeerd, net als wijzelf trouwens ;-) De samenwerking vooraf met Greg verliep soepel en professioneel. Al met al een positieve ervaring dus!

   L. Wijntjes, Directeur Marketing & Communicatie De BouwApp
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Matendiner 4-11-2021, 04-11-2021

   Het was super! Door de druk net voor de start was de opening wat stroef, maar verder was het super. De reacties waren zeker erg positief. Natuurlijk waren er ook wat mensen die niet van deze humor houden, maar dat heb je altijd. Het grootste deel van de groep was erg positief en enthousiast.
   Dank je wel voor het regelen en eerste contact met Greg.

   S. Dziubinska, event coordinator The Future Group Holding B.V.
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   Huurcommissies Haags Kwartiertje, 01-07-2021

   Voor een zakelijk evenement hebben wij Greg ingehuurd om een korte online sessie van 15 minuten in te vullen.
   De online kijkers waren enthousiast over zijn optreden. Hij had goed vooronderzoek gedaan om zijn show ook te personaliseren naar het bedrijf. Zijn optreden was luchtig, vriendelijk en vol energie.

   E. Hermans, Obsession
  • Greg Shapiro - How not to Zoom
   1 year lockdown - Energizing event, 12-03-2021

   Het was super leuk! We hebben erg gelachen en Greg heeft erg z'n best gedaan om het op maat voor ons te maken. In de toekomst zouden we een eventuele nieuwe show van hem graag weer boeken. Bedankt!

   A. ter Haar, Global Collect Services B.V.
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Expat Housing Event, Amsterdam Expat Center,

   Hartelijk dank voor je inzet en enthousiasme… Een mooie mix van 'serieuze voorlichting' en 'hilarische ongein'.

  • Greg Shapiro - How not to Zoom (online)
   Fatboy Annual Sales Launch, Online,

   'Nice mix of Humor with serious stuff'
   'What a lot of positive energy in a bizarre time.'
   'I just wanted to keep watching!'

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   DIA Amsterdam 2018,

   Our audience at the loft all let us know they enjoyed your performance a lot…Also the Americans by the way Thanks again for giving us all a good laugh!

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Wedding event - Tailored pop-up toast,

   Really perfect, everyone thought you were fantastic and very funny! Everyone was talking about it afterward. From my perspective it was a success and even better than I'd expected. Thanks so much'

   FHV Leenarts
  • Greg Shapiro - How not to Zoom (online)


   For a corporate event we hired Greg for a short online session of 15 minutes. [after the lunch break]. The online participants were enthusiastic about his performance. He did his research to personalize his material for the client. His performance was refreshing, friendly and full of energy.

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden

   Thank you Greg, for your fantastic contribution to our event. It was really nice so see everyone was enjoying your performance; we had a lot of laughter! Hope to see you next time!

   H. Sparrendam
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   CitizenM AGM,

   'Greg, thank you so much! Your years of experience shine through, seeing how smooth it went.'
   - P. Ungurasu, CitizenM
   'You made us speakers feel very comfortable, Greg. It was a joy. Thank you so much!'
   - C. Overbeek, CitizenM

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   publieke recensies Climate Good News show,

   PUBLIEKE RECENSIES 'Climate Good News' show:
   1. “Belangrijk en inspirerend.”
   2. “Klimaatnieuwsverhalen doen je beseffen dat het niet allemaal slecht is. Grappig en opbeurend.”
   3. “Klimaatthema is geweldig. Ook de 'let op greenwashing'-invalshoek. Het doet een beroep op de scepticus in mij.”

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Terberg AGM Online Event,

   We are happy! Great online show. Hope to work with you again.

   J. Evers, Evers Evenementen
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   EFR Business Week, Erasmus University,

   I have heard a lot of positive and enthusiastic reactions on your hosting. Thank you for your funny and interesting contribution to the world of Business!

  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Debate Amsterdam City Council Elections 2022,

   Greg is a fantastic moderator, who can moderate in both English and Dutch - which is a real asset for events with dutch and Internationals. Moreover, Greg has a sharp eye to ask questions were necessary, and he knows how to make a joke by instinct.

   R. van Dantzig, D66 Amsterdam
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Erasmus World of Business Week,

   Thank you so much for the entertaining hosting role yesterday at the World of Business Congress! Business talk can be so serious, but you made it FUN.

   L. Duran Erasmus University
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Robeco team meeting,

   Many thanks for your keynote speech! We had a lot of laughs, just the relaxing opening we were looking for. I had a lot of positive responses on your performance!

   B. Looie, Robeco Investments
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   INGENICO Team Building Online Event,

   It was super fun! We really had to laugh, especially at the bits Greg tailored to our office. In the future we will book him again.

   A. ter Haar
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Kickstart Europe Dataceter Event,

   Thank you very much for kickstarting the kickstart event today. You really started a flow. From the feedback we got already, your performance was really well received and appreciated! Spot on. Very positive reviews.

   S. Grove, Dutch Data Center Association
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   STRATEGIST AT LABYRINTH | NACHTLAB | GREEN EVENTS,

   It's been an honour working with Greg on Logica's Tranform09 conference. He definitely made, in person, the difference between a pretty good event and an excellent event. His total understanding of the content, combined with his ever optimistic persona and great humour, gave the event depth and made it sparkling and entertaining. Thanks so much! Hope to work with you lots more in the near future.

   S. Lindemulder, MA
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   VP, Digital Products and Engagement at ViacomCBS Benelux.,

   Greg Shapiro is best described as best of both worlds. He is really in touch with his homeland USA but also incorporates lots of this new home Holland. He is very professional, attentive and generous, but also hard working, funny and entertaining. It has always been great working with Greg on Comedy Central News and various other writing and column jobs later on in our relationship. He is openminded to suggestions, but is also proactive in giving some back. I would be great fun to work with him again.

   S. Baaij-Verhoeven
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   Huurcommissie Online Event,

   For a corporate event, we hired Greg for a short online session of 15 minutes. He did his research to personalize his material for the client. His performance was refreshing, friendly and full of energy.

   E. Hermans, Huurcommissie Den Haag
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden
   European Sleeper Launch Event Brussels,

   Thanks for your effort and contribution yesterday, much appreciated by all of us and the guests 🙏

   A. Williams JMT Management & Events
  • Greg Shapiro - bedrijfsoptreden

   When Greg Shapiro performed at The Netherland Club of New York the Americans and Netherlanders' in the audience united as never before. With humor, true stories and many examples we all could acknowledge who we are. This resulting in bonding into extremes!
   I can highly recommend inviting Greg when dealing with Americans and/or Netherlanders.

   A. Onstwedder
  • Greg Shapiro - How not to Zoom (online)
   RLG Richemont Luxury Goods Team Event Online,

   Thank you Greg for performing a great, entertaining and very funny reflection on work and life in times of Covid-19. Hilarious!

   R. Bartholly, Richemont Benelux

  Greg Shapiro over 'HUMOR WERKT':
  'Misschien zijn de meeste zakelijke evenementen BO-RING. Maar: Humor Werkt! Ik ben al lang een fan Ilonka & Merel en hun passie voor comedy & cabaret. Kan niet wachten om met hun te gaan werken.'