icon

Op Sterk Water

Op Sterk Water

Op Sterk Water wordt al jaren gezien als dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Ze hebben bewezen dat improviseren veel meer is dan een truc of spelletje.

De muzikaliteit, humor en snelheid van Op Sterk Water is ongeëvenaard en levert avond na avond unieke, eenmalige en niet te missen voorstellingen op.

Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs, muzikanten en taalkunstenaars dat per jaar ongeveer tweehonderd voorstellingen speelt in theaters, voor bedrijven, scholen en op de radio. Op aanwijzingen van het publiek ontstaan sketches, scènes en liedjes, elke uitvoering nieuw en origineel.

Naast de theatertour langs meer dan 70 theaters per seizoen is Op Sterk Water de afgelopen jaren ook een graag geziene speler op de festivals als Lowlands, Laughing Maters en Zwartecross. Op Sterk Water verzorgde een gastoptreden bij Het Groninger StudentenFestival, Cameretten en het Leids cabaretfestival. Daarnaast leverde het bijdragen aan de radio-uitzendingen van Stenders eetvermaak op 3fm en BNN Today op Radio1.

Op Sterk Water bestaat uit: Tim Zeegers, Dave Luza, Maarten Voortman & Daniel Koopmans

Dave Luza
Dave Luza (1974) woont met zijn vrouw en zoon in Düsseldorf. Na zijn opleiding als dramadocent, heeft Dave vooral veel gespeeld. Hij won improvisatieprijzen in o.a. Nederland en Duitsland en speelde succesvolle shows in München, Indianapolis en Orlando. Dave is sinds 1999 lid van Op Sterk Water en geeft daarnaast ook workshops aan bestaande groepen en bedrijven.
Naast op Sterk Water heeft Dave een succesvolle comedy podcast over bordspellen (This Game is Broken). Ook op zijn YouTubekanaal TheHappyLuza plaatst hij regelmatig muziekvideo’s en filmpjes over moderne bordspellen.
Heb je interesse in een workshop Impro-cabaret? meer informatie: info@opsterkwater.nl

Daniel Koopmans
Daniel Koopmans (1973) is acteur en kleinkunstenaar en sinds 2000 lid van Op Sterk Water. Hij studeerde af aan de theateracademie Arnhem, werd tweede op het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelde bij diverse jeugdtheatergezelschappen en maakte locatievoorstellingen voor onder andere Oerol en Over het IJ.
Daniel is regelmatig te zien op tv, van GTST en Koppensnellers tot Zondag met Lubach. Hij is trainer bij Omdenken, woont in Amsterdam met zijn liefde en twee kinderen en houdt van broodbakken en wielrennen.

Tim Zeegers
Tim Zeegers (1981) studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en improviseert sinds 2001 bij Op Sterk Water. Daarnaast presenteert hij theateravonden en congressen, acteert hij in korte films, presenteerde hij radioprogramma's op Radio Rijnmond en 3FM en verscheen hij in diverse televisieprogramma's.
Naast zijn werk in het theater is Tim dierenrechtenactivist. Ook is hij politicus voor de Partij voor de Dieren, crost hij het land door op zijn motor en is hij heel af en toe thuis bij zijn twee kinderen in Nijmegen.

Maarten Voortman
Jazzpianist Maarten Voortman (1987) studeerde in juni 2016 cum laude af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Na een aantal keer bij OSW te hebben ingevallen werd Maarten in 2017 de vaste pianist.
Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met een breed scala aan muziekstijlen. Sindsdien heeft hij in diverse projecten gespeeld. Na een succesvolle Bud Powell Tribute tour in het seizoen 2016-2017, is hij een andere weg in geslagen als leider en componist met het nieuwe Maarten Voortman Kwintet. In het najaar van 2018 brengt het kwintet een CD uit.

  • Improvisatiecabaret Op Sterk Water
   bijeenkomst op SS Rotterdam, 01-06-2018

   Ook de collega's waren erg enthousiast! De tranen rolde over de wangen van het lachen.

   overheid
  • Improvisatiecabaret Op Sterk Water
   Twee schoolvoorstellingen in Zeist, 24-05-2018

   Alles ging goed. De techniek en spelers waren mooi op tijd en de voorstellingen werden goed ontvangen.
   Onze leerlingen vinden het altijd spannend, zijn wat timide maar ze vonden het te gek kregen we terug.

   C. van der Neut
  • Op Sterk Water
   Sportgala, 07-03-2018

   ''Op Sterk Water is een graag gezien gezelschap bij ons in het theater. De mannen spelen goed in op het publiek en hun improvisatietalent maakt de hele zaal aan het lachen. Ook boeken wij ze graag als dagvoorzitter tijdens (zakelijke) evenementen voor een vleugje humor!''

   De Kring Roosendaal
  • Op Sterk Water
   de medewerkersbijeenkomst - Tim Zeegers als dagvoorzitter, 01-03-2018

   We waren allemaal hartstikke enthousiast. Het was een mooie avond en Tim kwam op het juiste moment met een humoristische toon, zonder afbreuk te doen aan de serieuze boodschap. Tim heeft de stijlflexibiliteit zeker onder de knie.
   Qua voorbereiding heb ik ook een erg positieve indruk. Kortom: aanrader dus!

   A. van Daalwijk, Marketing Communicatie Adviseur Rabobank Oss Bernheze
  • Op Sterk Water
   Optreden voor een uitwisselingsdag tussen medewerkers van 4 scholen, 08-01-2018

   We kijken zeker terug op een geweldige dag met wederom een spetterend optreden van Op sterk water.
   Ik weet niet hoeveel keer jullie inmiddels door ons zijn ingehuurd (denk zo'n 6x) maar iedere keer is het weer een enorm succes.
   De reacties na afloop waren ook lovend
   "Dit was echt een cadeautje"
   "Meestal is er sprake van een after lunchdip, maar met dit optreden zat ik op het puntje van m'n stoel"
   "Wat knap dat ze ervoor zorgden dat alle deelnemende scholen erbij betrokken werden"

   E. Teunisse - Octo Groep
  • Op Sterk Water
   Optreden Ziekenhuis Bernhoven, 19-12-2017

   Het was echt een succes! Heel veel leuke reacties vandaag gehad van collega's en onze directeur zelf vond het ook zeer geslaagd. Dank je wel aan de mannen! Leuk en toegankelijk daarna nog met elkaar nagepraat. Smaakte voor meerdere mensen naar meer.

   S. van Emmerik
  • Op Sterk Water
   Bedrijfsoptreden Malkander, 12-12-2017

   Los van dat we zelf erg hebben genoten van de voorstelling, hebben de bezoekers dat ook.
   We hebben o.a. de volgende reacties gehoord:
   "Heerlijk avond je uit. Wat hebben we gelachen."
   "Wat knap hoe ze kunnen improviseren!"
   "Het stukje waarin ze Rock 'n Rollend mantelzorg uitbeelden was subliem!"
   "Erg leuk, ik heb genoten."
   "Ik ben echt even weg geweest van alle zorgen en ga ontspannen naar huis."

   Jan (Sociaal Werker Malkander
  • Op Sterk Water
   Optreden samen met Harmonie Patrimonium, 17-06-2017

   Voor de pauze hebben wij ons eigen programma gespeeld, met als thema "filmmuziek". We speelden onder andere "Gondwana", "Tanz der Vampiere" en "Eighties flashback". Hierover zijn we goed tevreden. Ook de presentatie door Tim vonden we erg leuk. Vanuit het publiek hebben we uitsluitend positieve reacties ontvangen op zijn manier van presenteren. Veel gehoorde reactie is of hij dit niet altijd kan doen :-).

   Het programma na de pauze was voor ons aardig buiten de comfortzone. Normaal gesproken begeleiden we een artiest of koor of spelen we uitsluitend ons eigen programma. Dit leverde voor sommige leden de nodige onzekerheid op. Na de gezamenlijke repetitie, waar Tim, Roemer en Daniel hun opluistering maakten, begon het vertrouwen toe te nemen. Men kreeg lol in de samenwerking en er werd nagedacht over geschikte geluiden en bijbehorende instrumenten. Dit leverde na de pauze een unieke samenwerking op.

   Het toeterlied, wat eindigde als lied voor An, was de opening na de pauze en zette gelijk de toon. An deed vrolijk mee en het orkest zat er lekker in. Na een spannend geluid en een eigen act van Op Sterk Water was het tijd voor Peter en de Wolf. Lisanne op fluit, Daniel op pauken en Stefanie op trompet vertolkten muzikaal de rollen van Tim, Dave en Daniel. Tenslotte vulde het orkest de geluiden in een verhaal over een verloren knuffel. Uiteindelijk bleek de knuffel in de dierentuin terecht te zijn gekomen, waar met name de olifant prominent voorbij kwam. Voor ons als orkest was dit het lastigste onderdeel, maar ik denk dat we er samen goed uitgekomen zijn. Het slot van de avond betrof een toegift: "the longest day" uitgevoerd op kazoo. Dirigent Jan vroeg het publiek om enthousiast mee te doen en vooral niet te blijven zitten, waarbij hij de heren van Op Sterk Water de opdracht gaf om hierin voorop te gaan. Dit eindigde in een polonaise van (bijna) het voltallige publiek door de zaal. Wij kijken terug op een geslaagde avond op een mooie locatie en een super samenwerking. Bedankt mannen!

   B. Westerhoek - Harmonie Patrimonium
  • Op Sterk Water
   VGZ Zinnige Zorg Award, 07-06-2017

   Tijdens de VGZ Zinnige Zorg Award heeft Op Sterk Water het intermezzo gedurende het juryberaad ingevuld. Ze speelden perfect in op de setting van de avond. Met verhalen vanuit het publiek maakten ze hilarische cabaret. Ze gingen respectvol om met het publiek en zetten de genomineerden die minder podium hadden gekregen alsnog in het zonnetje. Ik heb meerdere mensen, inclusief mezelf, zien huilen van het lachen. Dit heeft het evenement tot een avond gemaakt die we niet snel vergeten.

   H. Heuven - Innovatiemanager VGZ
  • Op Sterk Water
   Schoolvoorstelling op het Antoniuscollege Gouda, 16-03-2017

   Op Sterk Water sluit naadloos aan bij elke leeftijdsgroep en nivo!
   Positief, humoristisch en creatief impro-theater!

   John | docent drama/theatermaker
  • Op Sterk Water
   Nieuwjaarsbijeenkomst Bureau Jeugdzorg Limburg., 10-01-2017

   Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, niet in het minst door de geweldige bijdrage van 'Op sterk water'. De wijze waarop zij met humor en vakmanschap in wisten te spelen op de onderwerpen en thema's die vanuit de zaal werden aangereikt verdient lof. Jullie hebben dus goed ingeschat dat 'Op sterk water' een goede keuze voor ons zou zijn!! Dank daarvoor!!!

   G. van de Straat - Secretaris RvB
  • Op Sterk Water
   DVOM 10 jaar!, 22-09-2016

   Op Sterk Water was hilarisch en heeft de stemming er echt ingebracht. Mensen kwamen lachend de tent uit en het feest kon toen al niet meer stuk. Een enorm goede opwarmer voor een fantastisch feest!

   C. van der Hoek - Projectleider DVOM Openbaar Ministerie Dienstverlening
  • Improvisatiecabaret Op Sterk Water
   Verkiezing OKW Onderneming van het jaar, 07-01-2016

   Donderdag 7 januari 2016 hebben wij onze jaarlijkse verkiezing tot OKW onderneming van het jaar gehouden. Ieder jaar zoeken we naar een andere vorm van entertainment om het programma van deze verkiezing nog sterker te maken! En dat is wederom gelukt! Dit keer met een fantastisch optreden van de heren van 'Op Sterk Water'. Een geweldig improvisatiecabaret wat bij de aanwezige ondernemers de juiste snaar wist te raken met als gevolg hilarische en zeer treffende sketches over ondernemend Woerden. Drie kwartier lachen, precies zoals we ons voorgesteld hadden! De presentatie van de avond was in handen van Tim Zeegers, een van de spelers van het cabaret. Ook dit verliep helemaal goed. Na afloop hebben we heel veel positieve en enthousiaste reacties ontvangen van onze leden. De samenwerking met Humor Werkt hebben we als heel goed en vriendelijk ervaren! Zowel Humor Werkt als Op Sterk Water zijn beslist een aanrader!

   Reviewscore: *** 10 ***

   M. van Breukelen - Ondernemerskring Woerden
  • Op Sterk Water
   Landelijke dag Werkgeversdienstverlening, 10-11-2015

   Het was een hele leuk dag en het optreden van Op Sterk Water heeft daar zeker aan bijgedragen. Praktijkgerichte en voor ons herkenbare situaties werden op een zeer humoristische wijze neergezet.

   Leila Fatemizadeh - Adviseur werkgeversdiensten Haaglanden, Horeca & Hospitality UWV
  • Op Sterk Water
   Congres Dierenbescherming, 17-05-2014

   Op Sterk Water heeft een zeer positieve bijdrage geleverd aan het congres ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Dierenbescherming. De deelnemers gingen na het optreden zeer enthousiast naar de afsluitende borrel.

   Jeroen Coers, PINO EVENEMENTEN & CONGRESSEN
  • Op Sterk Water
   Jaarlijkse bijeenkomst voor MKB-ers uit Zuid Limburg, 21-01-2014

   Drie heren van de improcabaretgroep Op Sterk Water hebben op 21 januari voor een groep van ca. 160 MKB-ers uit Zuid-Limburg opgetreden. Na een aantal presentaties met als thema Learn, Earn & Return zorgden de heren voor de komische noot over dit onderwerp. Het publiek deed enthousiast mee hetgeen regelmatig tot hilarische sketches kwam. Een goede uitsmijter voor het totale programma en wat zeer goed ontvangen werd. Improvisatie ten top! En… toch wat “sterke drank” op deze avond die uitsluitend non-alcoholisch was omdat de bijeenkomst plaatsvond in het United World College in Maastricht waar de leerlingen tijdens de bijeenkomst een grote rol speelden en alcohol niet geschonken mocht worden.

   Carol Perri,1 For All Events en lid van MKB Limburg
  • Op Sterk Water
   Bijeenkomst 'Vrienden van de Triathlon Holten', 24-01-2012

   We hebben met z'n allen een hele leuke voorstelling gehad. Ze hadden de lachters goed op hun hand. Na afloop hoorde ik al van diversen dat zij nu al hadden gekeken waar ze binnenkort nog meer zouden optreden. Dus dan durf ik wel te zeggen dat Op Sterk Water een goede voorstelling heeft gegeven!

   Anja Wansink, secretaris International Triathlon Holten
  • Op Sterk Water
   Nieuwjaarsbijeenkomst Universiteit Twente, 09-01-2012

   Inhoudelijk was ik erg tevreden over het optreden. Ze hebben heel hard moeten werken, omdat er weinig input uit de zaal kwam. Maar met wat er kwam, deden ze fantastische dingen. Ik heb achteraf alleen maar positieve reacties gekregen. Zo fantastisch dat ik zelf zaterdag weer ben gegaan toen ze in Enschede speelden. En ik was niet de enige collega aldaar.

   Ratna Toering, hoofd Corporate Communicatie
  • Op Sterk Water
   3M Symposium Congres Hoofden OK Personeelstekort op de OK 'Het Water Aan de Lippen?', 07-10-2011

   Het congres was een succes. Uitsmijter Op Sterk Water helemaal goed! De mannen zijn zeer alert, ad rem en bovenal komisch!

   Herman van den Toorn, Market Development Supervisor

  Op Sterk Water over 'HUMOR WERKT':
  ''Deze dames hebben er in ieder geval verstand van!''